A Zalaegerszeg elleni vereséggel szakadt meg az Újpest jó sorozata

Yohan Croizet, a Zalaegerszeg játékosa két góllal járult hozzá csapata, az Újpest elleni 5–1-es győzelméhez a labdarúgó NB I 27. fordulójában, ezzel megszakítva az Újpest jó sorozatát.

Az Újpest FC és a Zalaegerszegi TE összecsapásának első tíz perce nem hozott kiemelkedő játékot, a mérkőzést pedig Simon Krisztián és Bedi Bence sérülései is megszakították. Az MTI beszámolója szerint Simon Krisztiánt már az ötödik percben le kellett cserélnie az Újpestnek a sok szabálytalanság miatt. A félidő derekán Bedi is kénytelen volt elhagyni a pályát. A Szusza-stadionban azonban már 1–1-es állás volt ekkor, Huszti András az Újpest részéről, míg a korábban Újpesten játszó Yohan Croizet a ZTE színeiben talált be húsz méterről. A hazaiak a tulajdonosváltás után visszatérő Ultra Viola Bulldogs szurkolói csoport buzdítása ellenére sem tudták megtartani az előnyt, és a ZTE Antonio Mance duplájával, valamint Croizet és Németh Dániel találataival 5–1-re nyert.

A ZTE ezzel 2006 óta először aratott győzelmet az Újpest otthonában. Az Újpest a legutóbbi öt fordulóban elszenvedte első vereségét, míg a Zalaegerszeg második győzelmét könyvelhette el, hiszen múlt héten a Diósgyőrt is 5-1-re verte meg. A győzelemmel a ZTE a tabella nyolcadik helyére lépett elő, az Újpest pedig a 10. helyre csúszott vissza, de a kiesés valószínűtlen, mivel a sereghajtó Kisvárda és Mezőkövesd jelentős, 14 pontos hátrányban van.

A labdarúgó NB I 27. fordulójának további mérkőzései szombaton és vasárnap kerülnek megrendezésre, többek között a Fehérvár–Mezőkövesd, a Diósgyőri VTK–Kisvárda, és a Ferencváros–Paks találkozókkal.