Újabb adathalász csalásokra figyelmeztet a Telekom

A Magyar Telekom minden ügyfelét figyelmezteti az új adathalász SMS-ek veszélyeire, amelyek a Netflix és a DHL nevében érkeznek, és céljuk az áldozatok pénzének és adatainak megszerzése.

A Telekom szerint egyre több az adathalász csalás, ezért kiemelten fontos az ilyen üzenetekkel szembeni óvatosság. A társaság Facebookon közzétett felhívása szerint a gyanús SMS-ek többnyire külföldi, +33-as előhívójú számokról érkeznek, és fizetési problémákra hivatkozva próbálják megszerezni az áldozatok személyes és bankkártya adatait.

A Telekom néhány hasznos tanácsot is megosztott az ügyfelekkel a biztonságos internethasználat érdekében:

  • Soha ne kattintsunk az ilyen SMS-ekben található linkekre, és különösen fontos, hogy ne adjunk meg személyes vagy kártyaadatokat az ilyen üzenetek által irányított oldalakon.
  • Alkalmazások letöltéséhez mindig az adott készülék hivatalos alkalmazásboltját (Play Áruház, App Store, Huawei AppGallery) használjuk.
  • Ügyintézésre vagy befizetésekre kizárólag a hivatalos applikációkon vagy weboldalakon kerüljön sor.

A Telekom egy külön oldalon gyűjti a különböző csalási módszereket, ahol az árulkodó jelekről is tájékoztatást nyújtanak, és az új csalási kísérletekről is rendszeresen tájékoztatják az ügyfeleket.