Samsung Galaxy Tab S6 Lite 2024: Stílus és teljesítmény kompakt formában

A Samsung bemutatta a 2024-es Galaxy Tab S6 Lite modelljét, amely egyaránt ideális választás lehet munkához és szórakozáshoz. Az új S Pen ergonomikus kialakítása és a készülék kompatibilitása a Galaxy-ökoszisztémával kiemelkedő felhasználói élményt ígér.

A Galaxy Tab S6 Lite legfontosabb újítása az újratervezett S Pen, amelynek ergonómiája hosszú ideig tartó használat során is kényelmes marad. Az S Pen lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a készülék feloldása nélkül jegyzeteljenek, rajzoljanak vagy gondolataikat rögzítsék a Samsung Notes alkalmazásban. A toll nem igényel külön töltést, így mindig használatra kész állapotban van.

A Galaxy Tab S6 Lite könnyű hordozhatóságát a kompakt méret és a pehelykönnyű súly biztosítja. A Wi-Fi-s változat mindössze 465 grammot, míg az LTE-s változat 467 grammot nyom. A 10,4 colos képernyő és a 9 mm-es vékony keret elegáns megjelenést kölcsönöz a táblagépnek. Az Oxford szürke szín tovább növeli a készülék prémium hatását.

Az akkumulátor kapacitása lehetővé teszi, hogy a felhasználók akár 14 órán keresztül nézzenek videókat megszakítás nélkül. Az új Exynos processzor gondoskodik a zökkenőmentes alkalmazásváltásról és a magas teljesítményről, így a felhasználók bátran vállalhatnak komplex feladatokat is.

A Galaxy Tab S6 Lite (2024) már elérhető az üzletekben. A Wi-Fi verzió 169 990 forintos, míg az LTE verzió 194 990 forintos ajánlott fogyasztói áron kapható, mindkét változat 4GB RAM-mal és 64GB tárhellyel.

Műszaki jellemzők

  • Kijelző: 10.4 colos, 2000 x 1200 pixel (WUXGA+), TFT
  • Operációs rendszer: Android 14.0
  • Méret: 154,3 x 244,5 x 7,0 mm
  • Tömeg: 465 gr (Wi-Fi) | 467 gr (LTE)
  • Kamera: Hátlapi 8 MP; Előlapi 5 MP
  • Memória és tárhely: 4GB + 64GB
  • microSD: akár 1TB-ig bővíthető
  • Processzor: Quad core 2.4GHz + Quad core 2.0GHz
  • Akkumulátor: 7,040 mAh
  • Csatlakoztathatóság: LTE, Wi-Fi, Bluetooth v 5.3
  • Hang: AKG dual hangszórók, Dolby Atmos

A Samsung a piaci várakozásokat felülmúlva, a működési profitja tízszeres emelkedésével számol 2024 első negyedévben, amit elsősorban a chippiac fellendülésével magyaráznak az elemzők. A Dram és NAND Flash chipek árának jelentős emelkedése következtében a Samsung részvényeinek értéke 34 százalékkal növekedett az elmúlt 12 hónapban.

A vállalat a mobiltelefonok piacán is komoly nyereséget könyvelhet el a Galaxy S24 piacra dobásával. A becslések szerint a megelőző negyedévhez képest 8 százalékkal többet, 57 millió okostelefont szállított le 2024 első három hónapjában, és a telefonjainak átlagos ára 30 százalékkal, 340 dollárra emelkedett.

A Samsung április 30-án teszi közzé a részletes eredményeit, amelyek várhatóan további betekintést nyújtanak a vállalat pénzügyi helyzetébe és a piaci trendekbe.

A Samsung legújabb, áprilisi frissítési jegyzetében jelezte, hogy a Galaxy S20 és a Galaxy Note 20 sorozat modelljei többé nem kapnak havonta biztonsági frissítéseket, ami az életciklusuk végét jelzi. A Galaxy S20 és a Galaxy Note 20 sorozat még hat hónapig kap havi frissítéseket, mielőtt átállnának a negyedéves frissítésekre, a támogatás pedig az év vége felé valószínűleg teljesen megszűnne. A kritikus fenyegetéseket valószínűleg továbbra is javítani fogják a gyártók, azonban ezek a frissítések is egyre kevésbé valószínűek, ahogy telik az idő, és egyre kevesebben használják ezeket a típusú telefonokat.

Az új One UI 6.1-es frissítés, amelyet a Samsung a Galaxy S23, a Galaxy Tab S9 és az új hajlítható készülékekhez tett elérhetővé, komoly problémákat okozott egyes felhasználóknak. Akkumulátor hibákra panaszkodnak, míg mások a kijelző nem megfelelő működését jelentették. A Samsung a Google Discover kompatibilitási problémáit okolja a hibákért, és azt tanácsolja az érintetteknek, hogy frissítsék a Google alkalmazást, töröljék az adatait és a gyorsítótárat, majd indítsák újra a telefont a kijelzővel kapcsolatos problémák megoldása érdekében. Az akkumulátor problémákkal küzdő felhasználóknak egyelőre várniuk kell a megoldásra.