Az új Dacia Spring villanyautó árai

A Dacia bemutatta a Spring elektromos kisautó legújabb verzióját, melynek árai és felszereltsége is ismertté váltak. Az első példányokat ősszel vehetik át a megrendelők.

A Dacia 2021-ben dobta piacra a Spring modellt, amely egy négyszemélyes elektromos kisautó, és azóta több mint 140 ezer darabot értékesítettek Európában. Az új, modernizált külsejű verzió francia alapára az Expression kivitel esetében 18 900 euró (7,4 millió forint), míg az Extreme verzióé 19 900 euró (7,8 millió forint) .

Mindkét kivitel 65 lóerős teljesítményre képes, és 14 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h-ra. A 26,8 kWh kapacitású akkumulátorral a hatótáv mintegy 225 kilométer. A 45 lovas verziót nem tervezik forgalmazni Franciaországban .

A frissített Spring a Dacia vadonatúj Duster modelljének designját követi, és elöl egy 37 literes kiegészítő csomagteret is kialakítottak. A modernizált műszerfallal rendelkező és továbbra is 1 tonna alatti tömegű autó hatféle színben lesz elérhető .

A magyarországi árak még nem ismertek, de a hazai forgalmazó legfrissebb árlistáján a kifutó verzió 45 lovas Expression kivitele 9,4 millió forintos áron szerepel. A készletes példányokat a közelmúltban akár 3 millió forinttal olcsóbban is lehetett kapni . Az új Spring első példányait az ígéretek szerint szeptemberben veheti majd át a megrendelők .