LeBron James és fia, Bronny, történelmet írhatnak az NBA-ben

LeBron James, az NBA élő legendája, újabb rekordok döntésére készül, ezúttal azonban egy különleges mérföldkő lehet a cél: ő lehet az első apa, aki fia, Bronny James mellett játszik a ligában, ráadásul ugyanabban a csapatban, a Los Angeles Lakersben.

LeBron James neve számos NBA-rekorddal fémjelzett, többek között ő a liga történetének legtöbb pontját elérő, legtöbb percet a pályán töltő játékosa, de a legtöbb eladott labda és a legtöbb elhibázott dobás rekordjai is hozzá köthetők. Most azonban egy újabb, személyes jellegű rekord döntésének lehetünk tanúi, hiszen Bronny James, LeBron fia, a 2024-es NBA draftra jelentkezett.

A hírt Shams Charania, a The Athletic újságírója tette közzé, aki szerint Bronny, aki jelenleg az USC egyetem elsőéves kosarasa, fenntartja a lehetőséget, hogy folytassa egyetemi tanulmányait, amennyiben nem választják ki a draftra. Bronny első NCAA-szezonjában 25 meccsen lépett pályára, átlagosan 4,8 pontot, 2,8 lepattanót és 2,1 gólpasszt jegyzett, de mezőnymunkája csak 36,6 százalékos volt.

Bronny esetében nem elhanyagolható tény, hogy édesapja LeBron James, keresztapja pedig Chris Paul, ami jelentősen növelheti a fiatal játékos piaci értékét. Bronnyt ugyanaz az ügynök képviseli, Rich Paul, aki az apját is, és LeBron már korábban kifejtette, hogy szeretne együtt játszani fiával, ami az NBA történetében páratlan apa-fiú páros lenne.

A drafton való kiválasztása azonban még nem garantált, és az is kérdéses, hogy a Los Angeles Lakers lesz-e az a csapat, amelyik megszerzi a játékjogát. Bronny karrierjét egy tavalyi esemény is beárnyékolja, amikor edzés közben szívproblémái miatt összeesett, de azóta sportorvosi engedélyt kapott a játék folytatásához.

LeBron James közben a 21. szezonját tölti az NBA-ben, és a Lakers jelenleg a nyugati főcsoport kilencedik helyén áll, biztosítva helyét a play-in tornán. A közös játék lehetősége tehát nem csak a James család számára, hanem az egész kosárlabda-világ számára is izgalmas lehetőség.