Globális átalakulás a nyugati világban: innováció és technológia a fókuszban

A dekarbonizáció és az energiaátmenet volt a középpontban az április 3-4. között megrendezett Schneider Electric Innovation Summiton Párizsban, ahol a zöld technológiák és a stratégiai partnerségek jelentőségét hangsúlyozták. A Portfolio helyszíni tudósítása szerint a konferencia során Peter Herweck, a Schneider Electric vezérigazgatója és más szakértők a fenntarthatóság és a technológiai innovációk kapcsolatát elemezték.

A Schneider Electric Innovation Summiton Peter Herweck vezérigazgató a fenntartható jövő adatokon alapuló megközelítését hangsúlyozta, kiemelve a globalizáció által meghatározott világ változásait, az energiaátmenetet és a digitalizáció, valamint az AI szerepét a CO2-kibocsátás csökkentésében. A konferencián 14 innovációt is bemutattak, amelyek hozzájárulhatnak az energiaátmeneti célok eléréséhez.

Barbara Frei, a Schneider Electric Executive Vice President of Industrial Automation, a technológiai átvétel fontosságát és a nyílt automatizációs szoftverek előnyeit emelte ki, valamint egy új program bejelentéséről számolt be, amely a kritikus ásványi anyagok és az anyagipar közötti ellátási lánc kibocsátásának csökkentésére összpontosít.

Caspar Herzberg, az AVEVA vezérigazgatója az AI és az automatizáció jelentőségét hangsúlyozta a fenntarthatósági kihívások kezelésében, és a nyílt ipari platformok, mint például a "Digital Twin" előnyeit ismertette.

Pankaj Sharma, a Schneider Electric Executive Vice President of Secure Power, az adatközpontok fenntarthatósági kihívásaira és a folyadékhűtési koncepcióra hívta fel a figyelmet, amely alacsony energiafelhasználású hűtőkre alapoz.

A konferencián Peter Herweck ismét kiemelte az energiaigény növekedését és az adatközpontok szerepét, valamint egy olyan innovációt ismertetett, amely az intelligens, szoftver alapú energiagazdálkodási panelek segítségével optimalizálja a lakóépületek energiafogyasztását.

A konferencia Q&A szekciójában többek között a hidraulikus meghajtás, a szilícium-karbid, a teljesítményelektronika és az adatelemzés fontosságáról is esett szó.

A következő beszámolókban a mesterséges intelligencia és a fenntarthatóság kapcsolatáról, az új energiatérképről és a nettó zéró célok megvalósításáról lesz szó.