A Puskás Akadémia edzője szerint méltó szintre emelték Puskás Ferenc nevét

Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője szerint az elmúlt öt évben sikerült a Puskás nevét olyan szintre emelni, amely méltó magához Puskás Ferenc legendájához.

A Felcsút csapatát irányító Hornyák Zsolt egy közmédiának adott, 57 perces interjúban beszélt többek között felvidéki gyökereiről, játékosmúltjáról és edzői filozófiájáról. Az NB I-ben jelenleg ő a legrégebb óta egyhuzamban ugyanannál a csapatnál dolgozó edző, és alatt az idő alatt a csapat ezüst- és kétszeres bronzérmes lett.

Hornyák kiemelte, hogy az ő vezetése alatt a Puskás Akadémia olyan szintre jutott el, hogy évente komolyabb csapatokkal mérkőzhetnek meg barátságos találkozókon. Ezt tovább erősítve, azt is megjegyezte, hogy „felhoztuk 5 év alatt a Puskás nevét adekvát szintre, mint maga Puskás Ferenc”.

A Felcsút csapata idén télen több nemzetközi együttes ellen is pályára lépett, többek között a dán Aarhusszal, a szlovén Lendvával, a kanadai Vancouver Whitecapsszel és a cseh Sparta Prahával. Hornyák szerint Puskás Ferenc hivatalos mérkőzései mellett a barátságos találkozók is fontosak voltak, ahol akár több gólt is szerezhetett, mint az 1960-as BEK-döntőn. Az edző szerint a Puskás Akadémia ebben a tekintetben még Puskás Ferencnél is jobban áll, hiszen a csapatnak nincs vesztes BEK/BL-meccse.