Figyelem: A Google mostantól blokkolja a nem hitelesített e-maileket

A Google megkezdte azoknak az e-maileknek az automatikus blokkolását, amelyeket olyan feladóktól küldenek, akik nem hitelesítik az üzeneteiket az új irányelveknek megfelelően, amelyek célja a spam- és adathalász-támadások elleni védelem erősítése.

Az új szabályok, amelyeket októberben jelentettek be, előírják, hogy a Gmail-fiókokba naponta több mint 5000 üzenetet küldeni kívánó feladóknak be kell állítaniuk az e-mail-hitelesítést (SPF/DKIM és DMARC) a domainjeik számára. Ezen irányelvek betartása nélkül az e-mailek kézbesítési problémákkal szembesülhetnek, például elutasításra kerülhetnek, vagy automatikusan a spam mappába kerülhetnek.

A nagy mennyiségű e-mailt küldő feladóknak továbbá kerülniük kell a kéretlen vagy nem kívánt üzenetek küldését, biztosítaniuk kell a felhasználók számára a könnyű leiratkozást, és két napon belül válaszolniuk kell a leiratkozási kérelmekre. A Google 2024 áprilisától kezdődően fokozatosan fogja elutasítani a nem megfelelő forgalmat, és a vállalat arra ösztönzi a feladókat, hogy használják ki az átmeneti időszakot a szükséges változtatások elvégzésére.

A Google azt tervezi, hogy 2023 júniusától kezdődően fogja betartatni ezeket az új követelményeket. A vállalat mesterséges intelligenciával működő védelmi rendszere naponta közel 15 milliárd nem kívánt e-mailt képes blokkolni, így a spamek, adathalász kísérletek és rosszindulatú programok több mint 99,9%-át megakadályozza, hogy a felhasználók postaládájába beszivárogjanak.