Meghalt Schumann Péter

Életének 70. évében elhunyt Schumann Péter, az Újpest labdarúgócsapatának legendás alakja, aki háromszoros magyar bajnok és kétszeres ezüstérmes volt.

Schumann Péter, az Újpesti Dózsa egykori labdarúgója, 70 éves korában távozott az élők sorából. A klub történetének meghatározó játékosa volt 1975 és 1980 között, ahol 72 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és nyolc gólt szerzett.

Dunai Ede, Schumann Péter egykori csapattársa, megrendülten számolt be arról, hogy a tragédia előtti napon még beszélgettek, és Schumann jókedvű volt. "Péntek délután egykor még beszéltünk, jó kedve volt, tegnapelőtt még bent voltam nála, hülyéskedett, mint mindig" – emlékezett vissza Dunai.

Schumann Péter az Újpesttel három alkalommal nyerte meg a magyar bajnokságot, és kétszer végzett az ezüstérmes helyen. Karrierje során a Vác és a Tatabánya csapataiban is megfordult, utóbbi színeiben búcsúzott a pályától, amikor csapata 4–0-ra legyőzte a Budapest Honvédot.

Dunai Ede beszámolója szerint Schumann Péter az utolsó beszélgetésük alkalmával kérte, hogy ne vigyék el a meccsre, mert "későn kezdődik és holnap láthatja először a lányunokáját. Kipihent akart lenni" – mondta Schumann.