Budapesti járatokat is törölt egy légitársaság

Munkabeszüntetés miatt csaknem száz járatát törölte csütörtökön a Lufthansa-csoport osztrák leányvállalata, az Austrian Airlines. A döntés budapesti járatokat is érintett.

Az Austrian Airlines összesen 92 járatát törölte április 4-én, csütörtökön – közölte az AIRportal.hu. Az osztrák légitársaságnál az előző hetekben is előfordultak munkabeszüntetések. Március közepén fél napos, részleges munkabeszüntetést tartottak, míg a hónap végén egy teljes, 36 órás leállás volt az akadozó bértárgyalások miatt.

A légitársaság pilótái és légiutas-kísérői április 4-én délelőtt a Vida szakszervezet közreműködésével gyűlést tartottak. A csütörtöki munkabeszüntetés a Bécs és Budapest közötti járatokat is érintette, így az Austrian Airlines csütörtök reggeli (OS 713) és délutáni (OS 721) járatait, valamint a visszafelé közlekedő járatait (OS 714 és 722) is törölte.

A Lufthansa-csoport korábbi munkabeszüntetések után március utolsó napjaiban sikerült megegyeznie a dolgozóival. Megállapodást kötöttek a földi személyzet szakszervezetével, a Verdivel, és új kollektív szerződést írtak alá, többek között a Lufthansa Technik és a Lufthansa Cargo dolgozóival. A megállapodás részeként 12,5 százalékos béremelést is elértek.