Spotify áremelés és új csomagok bevezetése

A Spotify több fontos piacán tervez áremelést, miközben új csomagokat és szolgáltatásokat készül bevezetni, amint azt a Bloomberg jelentette.

Az áremelés az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Pakisztánban kezdődik, majd az Egyesült Államokban is várható az év folyamán. Az egyéni csomagok havidíja körülbelül 1 dollárral, a családi csomagoké pedig 2 dollárral nő majd.

A Spotify a szolgáltatásait is átalakítja, a hangoskönyvek iránti növekvő érdeklődésre reagálva. Jelenleg a fizetős csomagokban havonta akár 15 órányi hangoskönyv-hallgatást is biztosítanak, és csak a limitet túllépő hallgatók után számítanak fel pluszdíjat.

Az új alapszintű csomag, amely a zenét és podcastokat foglalja magában, továbbra is 11 dollár havi díjért lesz elérhető, de a hangoskönyveket már nem tartalmazza, ezekért külön kell fizetni. A Spotify emellett egy másik, drágább csomagot is tervez.

A cég 2018-as tőzsdei bevezetése óta veszteséges, főként a jogdíjak magas költségei miatt. A tavalyi évben a Spotify több mint 9 milliárd dollár jogdíjat fizetett ki a 13,2 milliárd dollár bevételéből.

A Spotify versenytársai, mint az Apple és az Amazon, szintén emelték a zenei szolgáltatásaik árait.