Magyarország legnagyobb elektromos töltőállomása

Megnyílt Magyarország legnagyobb kapacitású elektromos töltőállomása, ahol a fejlesztések befejeztével egyszerre akár 800 villanyautó is tölthető lesz, ami globális szinten is figyelemre méltó.

A Metrodom River lakópark mélygarázsában, Budapest XI. kerületében helyezkedik el az új töltőállomás, amely a lakópark lakóinak költözésekor már használatba is vehető. A Metrodom társaság tájékoztatása szerint az első szakaszban 336 töltőpontot alakítottak ki a villanyautók számára, később pedig minden lakónak saját e-töltője lesz.

A töltőállomások kialakítása során a fejlesztési igazgató elmondása alapján egyenként 316 amperes teljesítményű töltőpontokat helyeztek el, amelyek elegendőek a modern elektromos autók akkumulátorainak gyors és kényelmes feltöltésére. A lakók nem férhetnek hozzá egymás töltőállomásaihoz, mivel a töltés indításához elektronikus címkét, azaz RFID-kártyát kell használni, amely az integrált mérőórával együtt lehetővé teszi a pontos áramfogyasztás mérését is, illetve megakadályozza, hogy mások illegálisan használják az adott lakáshoz tartozó eszközt.