Marozsán Fábián karrierjében óriási mérföldkőhöz érkezett

Marozsán Fábián, a magyar tenisz élvonalbeli képviselője, pályafutása legjobb eredményét érte el a férfi teniszezők világranglistáján, ahol jelenleg a 38. helyen szerepel. A hazai teniszszurkolók büszkesége az Indian Wells-i és Miamiban rendezett tornákon nyújtott kiváló teljesítményével került a figyelem középpontjába, ahol több top10-es játékost is legyőzött, és már "óriások gyilkosaként" is emlegetik.

Marozsán Fábián a múlt héten vált ismertté a teniszvilág számára, miután előbb az Indian Wells-i, majd a Miamiban rendezett tornán is a legjobb nyolc közé jutott. A 24 éves magyar játékos a világranglista 38. helyére lépett elő, ezzel 2022 februárja óta az első magyar teniszező, aki a top40-ben szerepel. Marozsán a siker után hazatért, és már a salakszezonra készül, miközben a sajtónak nyilatkozott a jövőbeli céljairól.

Marozsán elmondta, hogy bár nem szokott a ranglistahelyezésével foglalkozni, örül annak, hogy a top40-be került, és célja, hogy a következő hónapokban még előrébb lépjen. Az Indian Wells-i tornán szerencséje volt a sorsolással, és a Seyboth Wild elleni győzelem is könnyen jött össze számára. Az Alcaraz elleni meccs azonban már nehezebb volt, ahol a spanyol szupersztár győzött. Miami felé vette az irányt, ahol még jobb teljesítményt nyújtott, és két top10-es játékost is legyőzött.

Marozsán a párizsi olimpián is szerepelhet, és nagyon boldog lenne, ha képviselhetné Magyarországot az ötkarikás játékok tenisztornáján.

Somogyi Zsolt, Marozsán csapatmenedzsere elmondta, hogy a játékos stábjának létszáma egy év alatt kettőről kilencre nőtt, és még van hova fejlődniük. A menedzser szerint Marozsán még csak 70-80 százaléknál jár a benne rejlő potenciál terén, és bíznak benne, hogy a jövőben még nagyobb sikereket érhet el. A kimaradt munkát valahogy tudták pótolni, és sikerült kijönni ebből a kisebb gödörből, amelyet a decemberi alapozó időszak kiesése okozott.

Marozsán még nem döntötte el, hogy kiutazik-e a Monte Carlóban megrendezésre kerülő salakpályás ezres tornára, de Barcelona felé veszi az irányt, ahol 500-as tornán játszik. A madridi és római ezres tornák után a Roland Garroson is tervezi a részvételt, ahol akár kiemelt is lehet. Az, hogy Monte Carlóban játszani tud-e a jövő héten, még nem derült ki.

Marozsán világos célokat fogalmazott meg a közeljövőre: szeretne bejutni a legjobb harminc közé a világranglistán, és kiemelt szeretne lenni egy Grand Slamen. Az olimpia is nagy célja, mert nem sokszor tudja a hazáját képviselni, és ha 24-25 évesen sikerülne, az egy újabb fontos állomás lenne. Az olimpiai bajnok német Alexander Zverev elleni meccs után Zverev azt mondta neki, hamarosan a top tízbe kerülhet.

Balázs György, Marozsán edzője kiemelte, hogy hatalmas fegyvertény volt, hogy Marozsán megtalálta a ritmust Popirin ellen, és hízelgő, hogy Zverev megemlítette a top tízet, de ez idén még nem reális cél. Balázs szerint nagyobb önbizalom kell Marozsánnak a röptékhez és a szervákhoz, és hozzáépítene még pár kiló izmot, hogy még magasabbra érjen.