A világ legnagyobb stadionja épül Marokkóban

Marokkóban készül felépülni a világ legnagyobb stadionja, amely a 2030-as labdarúgó-világbajnokság egyik központi helyszíne lehet.

A 2030-as labdarúgó-világbajnokságra készülő Marokkó, Spanyolország és Portugália közös rendezésében egy elképesztő méretű stadion épül el-Manszuria városában, melynek kapacitása 115 ezer néző lesz. Ezáltal megelőzné a jelenlegi legnagyobb stadiont, a Phenjanban található Május elseje Stadiont. A marokkóiak már alá is írták a kivitelezési szerződést, mely nem csak egy stadiont, hanem egy atlétikai pályát, beltéri úszómedencét, bevásárló központot és szállodát is magában foglaló komplexumot takar.

A beruházás költsége összesen 5 milliárd dirham, azaz körülbelül 499 milliárd forint. A stadion megépítésével Marokkó egyértelmű szándékot mutat a 2030-as világbajnokság döntőjének rendezésére, ami eddig úgy tűnt, hogy a barcelonai Camp Nou vagy a madridi Santiago Bernabéu Stadionban lesz.

A világbajnokság első három mérkőzését Uruguay, Argentína és Paraguay fogja rendezni, a nyitómérkőzést pedig a montevideói Centenáriumi Stadionban játsszák majd, ahol az 1930-as világbajnokság döntőjét is megrendezték.