Rejtélyes körülmények között megtalálták a kilenc hónapja eltűnt francia kisfiú maradványait

Franciaországban a két és fél éves Émile Soleil eltűnése óriási nyomozást indított el, amely során a fiú csontjait és ruháit találták meg, kilenc hónappal a rejtélyes eltűnése után.

Franciaországban Émile Soleil neve az elmúlt egy évben szinte olyan ismertté vált, mint Szita Bence neve Magyarországon. A mosolygós kisfiú eltűnése óta eltelt kilenc hónap alatt számos teória látott napvilágot az eset kapcsán, beleértve a balesetet, az emberrablást és a családon belüli bántalmazást. A nyomozás most új szakaszba lépett, miután a napokban először a fiú néhány csontját, majd később ruhadarabjait is megtalálták Haut-Vernet közelében, ahol tavaly eltűnt.

Émile Soleil 2023 nyarán tűnt el nyomtalanul egy 25 fős faluból, Haut-Vernet-ből, ahol az anyai nagyszülőkkel töltötte a nyarat. A Trois-Évêchés-hegység lábánál fekvő falucska azért is lehet ismerős, mert itt történt az a tragikus légi baleset 2015-ben, amikor egy német légitársaság utasszállítója a hegynek csapódott.

A családi nyaralás során a kisfiú eltűnése előtt a család többi tagja a kerítés felújításával volt elfoglalva, miközben a kert kapuja nyitva maradt. Émile ekkor tűnt el, és bár a szomszédok még látták őt sétálni az utcán, később nyoma veszett. A rendőrséget a nagymama hívta fel, és az eltűnést követő első negyvennyolc órában intenzív keresés indult, de a fiú nyomára nem bukkantak.

Az eltűnés után felmerült forgatókönyvek között szerepelt a baleset, az emberrablás és a családon belüli erőszak lehetősége is. A helyi közösségben és a sajtóban is terjedtek a pletykák a család kapcsán, többek között a nagyapa múltjával és a család vallásosságával kapcsolatban.

A nyomozás során a kisfiú szülei nyilvános felhívást tettek közzé, és többször is rekonstruálták az eltűnés napját. A csontokat végül egy nő találta meg egy kápolna közelében, ahol korábban misét is tartottak Émile megtalálásáért. A csontok DNS-vizsgálata megerősítette, hogy azok a kisfiúéi. A helyszín korábban már többször átkutatott terület volt, ami további kérdéseket vet fel.

A rendőrség jelenleg is folytatja a keresést további maradványok után, és a kisfiú ruháit is megtalálták a koponyától nem messze. A csontok vizsgálata még folyamatban van, hogy megállapítsák, baleset vagy gyilkosság történt-e.

A család a DNS-vizsgálatok eredményeinek ismeretében húsvétvasárnap értesült a hírről. A szülők és a nagyszülők is nyilatkozatot adtak ki, amelyben köszönetet mondtak mindazoknak, akik segítették őket a nehéz időszakban. A kisfiú temetésének időpontjáról még nincs információ.