Egy videón bukkant fel az eltűnt szerb kislány, akit több mint egy hete keres a rendőrség

A bécsi rendőrség birtokába került egy felvétel, amelyen feltehetően Danka Ilics, a múlt kedden Szerbiából eltűnt kislány látható. A családja szerint a kislány a villamosmegállóban készült felvételeken szerepel, a rendőrség pedig a felvételt készítő férfit már kihallgatta.

A horvát Index nevű lap szerint a bécsi rendőrség sajtóközleményt adott ki az eltűnt szerb kislány, Danka Ilics ügyében. A felvételen a kislány két nő társaságában lehet látható. Egy Bécsben élő szerb állampolgár 2024. március 30-án jelentette, hogy egy Danka Ilicshez hasonlító gyereket látott egy villamosmegállóban, mire a rendőrség az ügyészség utasítására közzétette a felvételeket.

A kislány hozzátartozói átnézték a Bécsben készült felvételeket és feltételezik, hogy azokon Danka szerepel. A rendőrség jelenleg azon nők után nyomoz, akik a felvételeken a gyermek társaságában voltak, és arra kérik a lakosságot, hogy bármilyen információval forduljanak hozzájuk.

A bécsi rendőrség elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását és arra kéri azokat, akik látták a kislányt vagy a képen szereplő nőket, hogy jelentkezzenek a 01-31310-33800-as telefonszámon. A videót rögzítő férfi kihallgatása megtörtént, de további tanúk nincsenek.

Danka Ilics eltűnéséről korábban is beszámoltunk; a kétéves kislány a szerbiai Bor településen tűnt el családi házuk kertjéből. A keresés során a hatóságok kétezer emberrel átvizsgáltak egy több mint 10 négyzetkilométeres területet. A szülők kihallgatása mellett három hamis tanút és egy rendőrt is letartóztattak az ügyben. Szerbia bécsi nagykövetsége is megerősítette, hogy egy férfi állítása szerint látta a kislányt Bécsben. A magyar rendőrség felhívást tett közzé, a nyomozást Montenegróra is kiterjesztették, és az Interpol is kiadott egy körözést.