Meghalt Müller Sándor, a Vasas FC legendája

75 éves korában elhunyt Müller Sándor, a Vasas és a magyar válogatott korábbi labdarúgója.

Müller Sándor, a Vasas egykori labdarúgója és 17-szeres magyar válogatott, életének 76. évében távozott az élők sorából. A szomorú hírt Müller Sándor fia, András és felesége, Bauer Nóra közölte a Nemzeti Sport szerkesztőségével.

A futballista a III. kerületi TVE együttesében kezdte meg pályafutását, majd 20 évesen csatlakozott a Vasas csapatához. A klubbal Közép-európai Kupát és Magyar Kupát is nyert, és része volt az angyalföldi csapatnak, amely utoljára nyerte meg az NB I-es bajnokságot az 1976/77-es idényben.

Karrierje során Müller Sándor külföldön is megfordult, előbb Belgiumban a Royal Antwerp, majd Spanyolországban a Hercules Alicante csapatában futballozott. Három évvel később még egy idényre visszatért a Vasashoz, a pályafutását pedig az osztrák FC Leopoldstadt csapatánál fejezte be.

A magyar válogatottban 17 alkalommal szereplő középpályás az 1982-es világbajnokságon is részt vett, és játékosként hozzájárult a Salvador elleni emlékezetes 10–1-es magyar sikerhez. Müller Sándort a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti.

Az utóbbi időben Müller Sándor cukorbetegséggel és érszűkülettel küzdött. A Sportal információi szerint április 2-ról 3-ra virradó éjjel lett rosszul, összeesett, és szíve megállt. Felesége és a kiérkező mentősök is megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már nem tudták megmenteni az életét.

Müller Sándor özvegye, Nóra megrendítő szavakkal emlékezett vissza párja elvesztésére. Elmesélte, hogy férje hajnali fél öt körül rosszul lett, és már nem tudtak segíteni rajta. A gyászoló özvegy 30 évet élt együtt az angyalföldi legendával, és elmondása szerint Müller Sándor szó szerint belebetegedett abba, hogy cserben hagyták azok, akikben hitt, amikor anyagi gondjai támadtak.

A Vasas FC is saját halottjának tekinti Müller Sándort, akire a szerdai Vasas FC-Paks kupamérkőzés keretében is megemlékeznek. A Vasas-legenda volt csapattársa, Tóth Bálint azt nyilatkozta, hogy Müller meglehetősen rossz lelkiállapotban volt húsvét előtt, amikor utoljára beszéltek egymással.

„Megpróbáltunk segíteni neki. Általam egy olyan készülékhez jutott, amelynek segítségével nem bokából kellett levágni a lábát. Felfoghatatlan, hogy elment, 1968 óta voltunk barátok. Andrist, a fiát még én fürdettem...” – fűzte hozzá Tóth Bálint.