Amazon elbocsátások

Az Amazon bejelentette, hogy elbocsátásokra kerül sor a cég felhőalapú számítástechnikai ágazatában, az AWS-ben, különösen a fizikai üzletekkel kapcsolatos technológiai és értékesítési, valamint marketing részlegeknél.

A vállalat szerint a lépések célzott területeken történnek, amelyek racionalizálására van szükség, hogy a legfontosabb, stratégiai területekre lehessen összpontosítani. Az AWS bevételnövekedése lassult az utóbbi időben, ami részben a magasabb kamatlábak miatt csökkentett vállalati felhőszolgáltatásokra fordított kiadásokkal magyarázható.

Az Amazon vezetősége azonban optimista volt februárban, jelezve, hogy a piac újbóli növekedési tendenciát mutathat. Az AWS technológiai csapatának létszámcsökkentése egybeesik az Amazon döntésével, hogy eltávolítják a pénztár nélküli rendszereket az amerikai Fresh áruházakból, amelyeket az AWS kezelt, beleértve a Just Walk Out technológiát és az Amazon One tenyér alapú fizetési rendszert is.

A létszámleépítés részben egy stratégiai változás következménye, amely az Amazon saját és harmadik féltől származó üzleteiben használt alkalmazások felülvizsgálatát is magában foglalja. Ez a létszámleépítés része egy nagyobb hullámnak az Amazonnál, amely 2022 végétől több mint 27 ezer munkahely megszűnését eredményezte különböző egységeknél, mint például a Twitch, Audible, Buy with Prime, Prime Video és MGM Studios.

Az Egyesült Államokban érintett alkalmazottak további 60 napig kapják majd a fizetésüket, juttatásaik fennmaradnak, és jogosultságuk lesz végkielégítésre is.