A Palmsy, az anti-Facebook, ahol a lájkok csak illúzió

Senki sem látja a bejegyzéseit a Palmsy nevű új közösségi hálózaton, mégis lájkok özönében lehet részük. Ez a furcsa koncepció egy fiktív közösségi oldal működési elvén alapul.

A közösségi média világában a lájkok és követők megszerzése a legtöbb felhasználó célja, még ha ezt nem is vallják be nyíltan. A Palmsy azonban egy teljesen új megközelítést alkalmaz: a felhasználók által megosztott tartalmakat valójában senki sem látja.

Ez az alkalmazás egy olyan fiktív közösségi oldal, ahol a felhasználók posztolhatnak tartalmakat, amelyekre aztán automatikusan érkeznek a hamis kedvelések értesítései, így adagolva a dopaminlöketet.

A Palmsy, amely iPhone-ra és iPadre érhető el ingyenesen, adatvédelmi szempontból is biztonságosnak ígérkezik, mivel a bejegyzések nem kerülnek fel semmilyen szerverre, hanem kizárólag a készüléken tárolódnak.

A felhasználók számára lehetőségük van arra is, hogy engedélyezzék a kontaktjaikhoz való hozzáférést, így növelve a humorfaktort azzal, hogy olyan ismerősöktől is kapnak hamis lájkokat, akikkel talán már évek óta nem tartották a kapcsolatot.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a felhasználók beállíthassák, hány kedvelést szeretnének kapni, a minimum azonban egy. A fejlesztők üzenete szerint, ha valaki nem kíván kedveléseket kapni, akkor inkább használja a mobilján található jegyzetelő alkalmazást.

Az alkalmazás további beállításai között szerepel, hogy milyen időintervallumban szeretnének a felhasználók kedveléseket kapni. Az alkalmazás letöltésére a hvg.hu oldalán keresztül van lehetőség, Androidos verzió jelenleg még nem érhető el.