Ebben hivatkozott a Központi Nyomozó Főügyészség közleményére, amelyben leírták, hogy Magyar Péter korábban a médiában jelezte, hivatali vesztegetésről és annak feljelentése elmulasztásáról van tudomása.

E tárgyban több magánszemély tett feljelentést, amelynek nyomán a Központi Nyomozó Főügyészség szervezeti egysége, a Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el.

Az ellenzéki politikus arra volt kíváncsi, hogy

"Érintett az ügyben állami szerv? Amennyiben az ügyben állami szerv is érintett: Melyik szerv/szervek? Mióta folyik a nyomozás? Mi a gyanú? Van-e gyanúsítottja az ügynek? Milyen személyi kört (vállalkozói, megrendelői, közvetítői, politikai) érint az ügy?"

Polt Péter válaszában közölte:

„Az ügyben a nyomozást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség rendelte el 2024. február 21. napján korrupciós bűncselekmény feljelentésének elmulasztásának bűntette miatt.”

Hozzátette:

“a nyomozás elrendeléséhez szükséges gyanú dr. Magyar Péter 2024. február 16. és 17. napján a Facebook közösségi portálon közzétett nyilatkozata miatt, magánszemély feljelentése alapján volt megállapítható.”
Az ügyben jelenleg sem konkrét személy, sem állami szerv érintettsége nem merült fel, “a nyomozás során megalapozott gyanú közlésére még nem került sor” – közölte válaszlevelében a legfőbb ügyész.”

Hadházy Ákos egyúttal nyilatkozott a Diákhitel Központ volt vezetőjéről, Magyar Péterről, aki szerinte hamis reményt kelt az emberekben. Véleménye szerint az ellenzéknek egységesnek kell lennie, és az új politikai erőknek hitelesnek és ismertnek kell lenniük.

Azonban úgy véli, hogy Magyar Péter színrelépése esetén a bazilika minden harangját félre kellene verni, mivel sok olyan nagybetűs tény van körülötte, amelyeknek egyenként is vészcsengőket kellene megszólaltatnia.

Hadházy a Telexnek adott interjúban elmondta, hogy

Magyar Péter akár már a színrelépése előtt kereshette őt a Rogán–Schadl–Völner-ügy miatt. Magyar Péter válaszában kihangsúlyozta, hogy a hatalmat egy képviseleti demokráciában választáson lehet legyőzni, és kérdőre vonta Hadházyt, hogy tényleg úgy gondolja-e, hogy választási győzelem nélkül a propaganda meg fog szűnni, vagy a hatalom meg fogja változtatni a választási szabályokat.

Kiemelt kép: ugyeszseg.hu