A Hvg.hu nyomán a Telex is beszámolt a Magyar Péter és Varga Judit veszekedéséről szóló rendőrségi jelentésről, amit Dezső András, a lap oknyomozó újságírója néhány hete kapott meg.

Magyar már vasárnap is írt arról, hogy létezik egy jelentés, és a rendőrség a feljelentése miatt belső vizsgálatot indított.

A lap által megszerzett dokumentum 2020 végén készült, és Dezső 2024. március 11-én kapta meg, a nyilvánosság pedig március 17-én hallott róla először – amikor Magyar a HVG esetleges cikke előtt posztolt róla. A portál újságírója az eredetitől független forrásból is megerősítette, hogy a jelentés valódi – de a lap cikkében hangsúlyozzák, hogy ez nem jelenti azt, hogy a tartalma is 100 százalékban fedi a valóságot.

A dokumentumban a Varga Judit védelmét akkor ellátó rendőr azt állítja, hogy az egykori miniszter arra kérte, hogy menjen el vele a lakásához.

Saját állítása szerint úgy érzékelte, Varga láthatóan félt, és a jelenlétük nélkül kiszolgáltatott helyzetben lett volna

– írja a HVG.

A cikk szerint a rendőr hallotta a veszekedést, pedig a lakáson kívül állt, és azt is hallotta, hogy a miniszter azt mondta Magyarnak, hogy engedje el. Azt is állítja, hogy látta, ahogy Varga ruhákat és csomagokat pakolt egy ablakpárkányra, amit Magyar próbált meggátolni. A rendőr szerint a férfi azt kiabálta, hogy Varga nem mehet sehova, és a gyerekeiket sem viheti magával.

A rendőri jelentésben foglaltak szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy »majd megbánod még ezt, úgysem hisznek majd neked. Az egész kormány bele fog ebbe bukni, óriási botrányt csinálok ebből«

– áll a cikkben.

A jelentés szerint ekkor a rendőr rászólt Magyarra, hogy engedje el Vargát, mire Magyar elkezdett vele veszekedni. Ez a jelentésben állítólag hosszasan kifejtve szerepel. A gyerekek nem voltak jelen, Varga rendőrautóval ment hozzájuk. Magyar a saját autójával sietett a helyszínre, és a rendőrt megelőzve hamarabb is ért oda.

Magyart nem engedték be abba a lakásba, a Varga védelmét ellátó rendőr csak a minisztert engedte be. Másfél-két órával később hagyta el Magyar a helyszínt, Varga pedig két gyerekével rendőrautóval ment Miskolcra

– olvasható a cikkben.

Bár Magyar a hétvégén azt írta, hogy azt fogják állítani róla, hogy megverte Vargát, a rendőri jelentésben elvileg nem szerepel semmi arról, hogy a helyzet tettlegességig fajult volna. Azt viszont elvileg megjegyezte a rendőr, hogy

a gépjárművel való közlekedés során veszélyeztette a környezete életét, testi épségét, a rendőri felszólításnak vonakodva vagy egyáltalán nem tett eleget, agresszív, megfélemlítő, fenyegetőző magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkoztatást keltsen.

A HVG már akkor megkereste Magyart, amikor először hallottak róla, hogy létezhet ilyen jelentés. Részletesen be is számolt a veszekedésről, de csak háttér-információként, és mivel nem is tudták ellenőrizni a beszámolója igazságtartalmát, nem is használták fel az információt. Magyar a beszélgetés után posztolt arról, hogy készülnek rendőri jelentések, amit a vasárnapi, Rogán Antalnak címzett bejegyzés követett.

Magyar viszont a posztjában téved, mikor úgy fogalmaz, a HVG munkatársa azzal kereste volna meg, hogy – idézzük Magyart – a hatalom által készített és betárazott titkos rendőri jelentést kapott meg a rendőrségtől. Ahogy már mondtuk, a jelentésen nem szerepelt titkosítás, a tartalmát pedig a felek meghallgatásával próbálta Dezső András ellenőrizni

– áll a cikkben. Azt is megjegyezték, hogy ugyan Magyar azt írta, hogy a jelentés titkosított, semmiféle jelzés nem szerepelt a dokumentumon. Azt viszont hozzátették, hogy a miniszter azt kérte a védelmét ellátó rendőrtől, hogy az ügyet kezelje bizalmasan.

Miután Dezső elolvasta a jelentést, újra beszélt Magyarral, akkor már az állítólagos részletekről kérdezte. Három órán át beszéltek, de a találkozó végén Magyar jelezte, hogy letiltja az interjút.

Letiltotta a kollégánkkal folytatott beszélgetése idézését, majd a szóban forgó történetet a Facebookon a saját olvasatában közölte

– írta a lap.

Magyar is reagált

A HVG »oknyomozó« újságírója az imént egy bűncselekmény útján a rendőrségtől kiszivárogtatott hamis állítások tömkelegét tartalmazó rendőri jelentésről írt cikket a volt feleségemmel 2020. december 29-én lezajlott családi vitánk kapcsán. Véleményem szerint ezzel maga az újságíró is bűncselekményt követett el

– kezdi hétfő esti válaszposztját Magyar Péter.

Megjegyzi, hogy korábban is tudott jelentésről, amivel nyomást próbáltak gyakorolni rá a válása során. Március 16-án ismerte meg a dokumentum tartalmát, amit állítása szerint tételesen cáfolt is, de

mivel egyértelművé vált számomra, hogy az újságíró részese az ellenem indult karaktergyilkosságnak (talán nem igényel magyarázatot, hogy miért ad át egy rendőr egy ilyen belső jelentést), a beszélgetésünket letiltottam.

Magyar azt írja, hogy Varga Judit nem félt tőle. Állítása szerint előző este baráti vacsorán voltak Gulyás Gergelynél, „ahonnan nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása és 10 perc üvöltözés után” volt felesége távozott.

Ezek után szerinte másnap Varga szólt neki, hogy a gyerekeket vidékre viszi, amibe nem egyezett bele, mert közös szilveszterezést terveztek. Azt írja, hogy a veszekedés közben Varga elkezdett összepakolni, és majdnem ki is mászott a korábban említett ablakon át, ahova nem sokkal korábban ruhákat rakott. Magyar megjegyzi, hogy egyszer sem próbálta megállítani, csak kérte, hogy ne menjen el, amíg meg nem beszélik a dolgot.

A poszt szerint gyerekeihez két testőr nem engedte oda, és akkor megfenyegette őket, hogy ha ezt folytatják, akkor a sajtóhoz fordul.

Azóta már bánom, hogy ezt nem tettem meg

– írja.

Számomra az ablakos, testőrös jelenetből rögtön világossá vált, hogy egy előre megrendezett színjátékról van szó, hiszen a testőrök korábban soha (!) nem jöttek fel az utcától 66 lépcsőre lévő házunkhoz.

Szerinte ez és a későbbi Kehi-vizsgálat is azt a célt szolgálta, hogy nyomást gyakoroljanak rá a válása során. Úgy látja, hogy ha Varga valóban félt volna tőle, akkor később nem békültek volna ki, és nem heti váltásban nevelnék a gyerekeiket.

Kiemelt fotó: Facebook