Mint kiderült a „szellemi Békemeneten”, a belvárosi Polgári Mulatóban Bede Zsolt agresszív magánakciója sem maradt következmények nélkül. 

Egy a médiában megjelent felvétel alapján a BRFK hivatalból indított eljárást garázdaság vétség gyanúja miatt egy belvárosi szórakozóhelyen a nemzeti ünneppel összefüggésben tartott rendezvényen történtek miatt – írták név említése nélkül Bede Zsolt esetéről.

A Vadhajtások első embere a miniszterelnöki beszéd után meghirdetett úgynevezett „szellemi Békemeneten” vett részt a belvárosi Polgári Mulató nevű szórakozóhelyen, ahol a többi közt Bayer Zsolt és propagandista társai Orbán Viktor beszédéről osztották meg gondolataikat.

Itt jelent meg többek közt a Momentum Mozgalom frakcióvezetője, aki a Fidesz ötös számú párttagkönyvének tulajdonosától akarta volna megtudakolni, hogy kit tart felelősnek az elnöki kegyelmi ügyben. Bedő Dávid azonban nem jutott el Bayer Zsoltig, Bede Zsolt ugyanis útját állta, végig alpári hangnemben üvöltözött vele, miközben leszakította a kokárdáját. Kifelé menet még le is köpte, párttársát, Orosz Annát pedig minősíthetetlen hangon sértegetni kezdte.

Nem ez volt az egyetlen erőszakos cselekmény a nemzeti ünnepen, ugyanis Orbán Viktor beszéde alatt a Nemzeti Múzeumnál az EP-választáson induló Törley Katalint, valamint a Tanítanék Mozgalom aktivistáit is fizikai és verbális atrocitások érték a kormánypárt hívei részéről. 

Fotó: Facebook