24.hu szúrta ki, hogy a Miskolc belvárosában működő Tündér Thai Masszázsszalon ingatlana nem egy vállalkozásé vagy egy magánszemélyé, hanem a Miskolc-Avasi Református Egyházközség tulajdona. Egy 87 négyzetméteres földszinti szalonban thai származású masszőzök várják a „felfrissülni vágyó” vendégeket a hét minden napján.

A szalon a megyei jogú város I. kerületében, a városközponthoz közeli Feszty Árpád utcában üzemel egy társasházi lakásban. A kérdéses miskolci ingatlant a tulajdoni lap szerint kevesebb mint két évvel ezelőtt vásárolta meg a református egyházközség, ám nem világos, milyen célból.

Ezt az egyházközség részéről Hangó István református lelkipásztor sem tisztázta - 24.hu kérdésére mindössze annyit írt:

A Miskolc-Avasi Református Egyházközség nem üzemeltet thai masszázs szalont. A kérdezett ingatlan kapcsán pedig törvénybe ütköző, a társasházi együttélés szabályait sértő vagy szerződéssel össze nem egyeztethető eseményt, cselekményt nem tapasztaltunk, illetve semmi ilyenről nincs tudomásunk.

Azon kívül, hogy az ingatlanvásárlás céljáról semmilyen részletet nem árult el a lelkész, arra sem adott választ, hogy mennyire összeegyeztethető az egyház szellemiségével, hogy a tulajdonában álló lakásban masszázsszalon működik.

Egy ott lakó idős házaspár lánya szerint átjáróház lett a társasház, amióta ott működik a masszázsszalon.

Mint mondta, tapasztalata szerint a szalon késő este is fogad vendégeket, miközben hivatalosan csak este nyolcig vannak nyitva. A lap erre is rákérdezett, ám hiába. Ahogy a 24.hu megjegyezte, nem ismert, hogy mennyiért vásárolta a lakást az egyházközség, ám a legnagyobb ingatlanportálok adatai alapján egy 87 négyzetméteres lakás óvatos becslések szerint is legalább 50 millió forintba kerül egy viszonylag újépítésű miskolci társasházban.

Fotó: Google Streetview