"Levélben fordultam Kocsis Máté frakcióvezetőhöz, amelyben indítványoztam az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását"

írja drámai Facebook-posztjában Deutsch Tamás, akinek felindultságát Hajnal Miklós momentumos politikusnak egy hétfői, ATV-beli szereplése okozta. Ott ugyanis dicsérte párttársait, a két EP-képviselőt, Donáth Annát és Cseh Katalint, hogy mennyi mindent tettek uniós képviselőként az elmúlt öt évben, amiről korábban azt gondolták, hogy megvalósíthatatlan. – Például korábban senki nem gondolta, hogy indulhat Magyarország ellen jogállamisági-, kötelezettségi eljárás – tette hozzá.

A Fidesz EP-képviselője, és a kegyelmi botrány miatti lemondás után már a június 9-i uniós választáson listavezetője azt várja Kocsis Mátétól, hogy a bizottság összehívásáról gondoskodjon, ugyanis annak elnöke éppen Varga Judit volt, aki még a parlamenti mandátumáról is lemondott.

Deutsch célja: a testület vizsgálja meg, hogy „milyen politikai befolyásolási manőverek történtek a dollárbaloldal részéről annak érdekében, hogy megakadályozzák, hogy a magyar polgárok hozzáférjenek a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez, ezzel pedig kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak nekik”.

Deutsch Tamás azt állítja, hogy a Momentum EP-képviselői esküjüket megszegve és választóikat elárulva Magyarország ellen áskálódtak, amellyel súlyos károkat okoztak magyar emberek millióinak. Azt ugyan a fideszes politikus nem közölte, hogy a két momentumos hölgy vajon mivel bírhatta rá a magyar kormányt, hogy ne tegyen eleget a jogállamisági kritériumoknak, illetve szegje meg az uniós jogszabályokból eredő kötelezettségeit. Arra sem tért ki, hogy a kéttagú momentumos különítmény miképpen érte el, hogy az Európai Parlament elsöprő többsége, több száz képviselője megszavazza az Orbán-kormány ellen indított eljárásokat, mindenesetre „az ügy kirívó súlyosságára” hivatkozott.

Donáth Anna ugyancsak a Facebookon reagált, amelyben kiemelte, hogy  „a Fidesznek megvan a kétharmados többsége az országot visszavezetni az ‘50-es évekbe”, és csak el akarják terelni a figyelmet a kegyelmi botrányról, a gyermekvédelem állapotáról, a rájuk égett képmutatásról. – Hangulatában, szóhasználatában, eszközrendszerében ez nem más, mint nyílt megfélemlítése két szabadon választott képviselőnek. Tömény demagógia, hazugság és paranoia – vélekedett Deutsch kezdeményezéséről.

Hozzáfűzte: „Arra viszont nekünk van erőnk és felhatalmazásunk, hogy az Európai Parlamentben védjük a magyar emberek érdekeit, megvédjük az uniós adófizetők pénzét, és nyomást helyezzünk a kormányra a jogállamiság, az egészségügy, vagy éppen az oktatás védelmében.”

Forrás: Népszava

Fotó: Facebook