Házának alagsorából szexuális segédeszközöket foglaltak le a rendőrök, egyebek mellett “kóros szenvedélykeltéssel” is vádolják.

A szigetszentmiklósi kézilabdaklubban, gyerekek mellett dolgozhatott egy szigetszentmiklósi férfi, miután 2016-ban fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűntettek miatt ítélték el – számolt be az esetről az RTL nyomán a hvg.


A 62 éves S. Tibor február 12-én tartóztatta le a rendőrség, miután tavaly októberben egy édesanya bejelentést tette arról, hogy a férfi városszerte tinédzsereket traktál itallal, cigarettával, ajándékokkal, miközben nem rejti véka alá vonzódását a fiatalokhoz. A férfit 2007-ben, illetve 2011-ben fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűntettek miatt 2016-ban elítélték.

A férfit 2007-ben, illetve 2011-ben fiatalkorúak ellen elkövetett szexuális bűntettek miatt 2016-ban elítélték.

A férfi húsz évig a Szigetszentmiklósi rendőrségen dolgozott, ahonnan előnyugdíjjal távozott.

Ezután kézilabda edző lett, főként utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozott, azután is, hogy elítélték.

2017 és 2020 között már csak szertárosként és intézőként dolgozott, de napokkal a letartóztatása előtt még játékvezető is volt egy meccsen.

Nagy János, szigetszentmiklósi polgármester úgy véli, a klub vezetőjének felelősséget kell vállalnia a történtekért.

Az egyesület elnöke, Kovács István a Fidesz külsős bizottsági tagja. Nagy János értesülései szerint Kovács István a Fidesz színeiben indulna Szigetszentmiklós 9-es választókörzetében a 2024-es önkormányzati választásokon.
S. Tibor még 2000-ben Szigetszentmiklós Városi Testnevelési és Sport Díjban részesült, korábban kézilabdaedzőként dolgozott az egyik helyi általános iskolában – írja a Magyar Narancs.

A szigetszentmiklósi MSZP elnöke, Fazekas-Verba Szabolcs szombat este felszólította Nagy János polgármestert, hogy hívjon össze rendkívüli képviselő-testületi ülést, amelyen méltatlanság miatt azonnali hatállyal vonja vissza a gyermekprostitúció elsősegítésével gyanúsított S. Tibor városi kitüntetését.

Kiemelt fotó: Facebook