Az Országgyűlés hétfőn elfogadta Novák Katalin lemondó nyilatkozatát.

Novák Katalin a bicskei pedofilügyben elítélt K. Endrének adott elnöki kegyelem nyilvánosságra kerülését követő közfelháborodás után jelentette be lemondását. Az erről szóló hivatalos nyilatkozatát hétfőn fogadta el az Országgyűlés, a képviselők döntöttek az utód személyéről, Sulyok Tamásról is.

Novák Katalin záró vagyonnyilatkozata alapján

vagyoni helyzete január óta nem változott, továbbra is felerészben tulajdonosa egy XI. kerületi háznak és egy lakásnak, egy szegedi garázsnak, valamint egyedül tulajdonol egy szintén XI. kerületi lakást, három szegedi lakást és egy balatonlellei üdülőt.

A volt köztársasági elnöknek nincs a tulajdonában autó, viszont van 31 millió forint hitelintézeti számlakövetelése, ingatlan-bérbeadásból 200–500 ezer forint közötti bevétele van. Tartozása nincs Novák Katalinnak.

Novák Katalin volt köztársasági elnökként a törvény szerint élete végéig kaphatja az államfői juttatást, viszont – ahogy arra Gulyás Gergely az előző Kormányinfón felhívta a figyelmet – ha a volt államfő bárhol munkába áll, megszűnik az elnöki juttatása. A Miniszterelnökséget vezető miniszter egyébként azt valószínűsítette, hogy Novák Katalin hamarosan dolgozhat valahol.