Porig égett egy turistabusz Floridában

Teljes terjedelmében égett egy emeletes turistabusz egy floridai autópályán, ahol körülbelül 50 utast menekítettek ki a lángok közül, szerencsére senki sem sérült meg.

Péntek délután drámai események zajlottak le Floridában, Broward megyében, ahol egy emeletes turistabusz teljes terjedelmében kigyulladt az autópályán. A helyi rendőrség tájékoztatása alapján az eset során körülbelül 50 utast sikerült biztonságosan kimenekíteni a tűzből, és a balesetben szerencsére senki nem sérült meg.

A tűz következtében az autópályát ideiglenesen le kellett zárni, mivel a lángok teljesen elborították a járművet. A tűzoltók beavatkozása után a buszból szinte semmi nem maradt.

Egy helyi lakos, aki a közelben él, arról számolt be, hogy a baleset idején egy hatalmas csattanást hallott, ami miatt az egész háza megremeg. "Olyan volt, mintha bomba robbant volna, akkora füst volt" – emlékezett vissza a férfi.

Az utasokat más buszokkal szállították el a helyszínről, a tűz okát pedig még vizsgálják.

A balesetet szemtanúk is rögzítették, mobiltelefonos videókat készítve a lángoló buszról és a sűrű fekete füstről, amely a környéket is beborította. A Sky News által közzétett képek és videók alapján a fekete füstoszlop messziről is látható volt.