„Már 2011-ben, 5 évvel a feljelentések előtt tudta a fővárosi fideszes városvezetés, hogy mi folyik a bicskei gyermekotthonban, mégsem tettek semmit” – írta a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester. Azt írta, hogy a 2016-os feljelentések előtt 5 évvel, 2011-ben a bicskei gyermekotthon két dolgozója elment a Városházára és részletesen beszámoltak arról, mit élnek át a gyerekek - vette észre a Telex.

„Még öt évig folytatódhattak a gyerekek ellen elkövetett bűnök azért, mert valaki, vagy valakik nem tették a dolgukat és a kötelességüket. És ezek után még kitüntetésre is felterjesztik, a közgyűlés elől is elhallgatva mindazt, amit korábban nekik elmeséltek. Ha van valami, ami nem maradhat következmények nélkül, ez biztosan az” – írta Karácsony.

A Főpolgármesteri Hivatal Telexnek csütörtökön küldött válaszából kiderült, Karácsony Gergely is megszavazta Vásárhelyi János, a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának fővárosi kitüntetését 2015-ben. A főpolgármester most azért indított mégis vizsgálatot, hogy kiderüljön, hogyan merülhetett fel egyáltalán a kitüntetésre felterjesztett emberek között az igazgató neve, ha korábban már érkezett panasz ellene a városvezetéshez.

Fotó: MTI