Magyar Péter, a kegyelmi botrányba belebukott Varga Judit volt férje a kabinetminiszter után magába Orbán Viktorba is belekötött.

A szerdai újabb Facebook-posztjának az volt az apropója, hogy a kormányoldali Mandiner betámadta őt amiatt, hogy milliós óra volt a kezén, amikor az immár 1,6 milliós nézettségű Partizán-interjút adta. Magyar azt írta, Rogán Antal csapatától jött a támadás.

Úgy érzem Tóniék megtalálták rajtam a fogást???? Igen, bavallom (sic!), valamikor 7-8 éve diplomataként Brüsszelben vettem bankkártyával ezt a szép órát.

Az óravásárlás kapcsán tért ki arra, hogy akkortájt Brüsszelben, az egyik Európai Tanács szünetében Orbán Viktor az óra értékének többszörösét kitevő készpénzt rántott elő a zsebéből, 500 eurósokban.

A miniszterelnök úr előkapott a zakója zsebéből egy köteg 500 euróst és megkérte az egyik kollégát, hogy vegyen a lányának valami különleges teát. Hiába mondta szegény, hogy az 500 euróst nem fogadják el a boltban…Mert ugye csak a készpénz!

– írta Magyar.

Mint emlékezetes, Szijjártó Péter külügyminiszter karácsony előtt vett egy drága sportcipőt vásárolt magának. A külügyminiszter benézett a Balazs Kicks nevű boltba, ahol menő sneakereket árulnak. A látogatást Pacher Balázs a Youtube-ra is kirakta.

A videó végén Szijjártó arra kérdésre, hogy kártyával vagy készpénzzel szeretne fizetni a 75 ezres cipőért, elővette tárcáját, és azt válaszolta:

Készpénz, mindig.

A mondat azóta szállóigévé vált.

Fotó: Facebook