2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 4o - 6o
Az ország 19 megyéjében

K. Endre: „Ártatlan vagyok! Egy meghurcolás áldozata!”

frisshirek.hu | 2024. február 13. - 08:30
K. Endre: „Ártatlan vagyok! Egy meghurcolás áldozata!”

Sajnálja, hogy a személyét érintő kegyelmi döntés miatt a Novák Katalinnak és Varga Juditnak is le kellett mondania.

A Blikknek nyilatkozott a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának bűntársaként elítélt K. Endre. A korábbi igazgatóhelyettest első és másodfokon 3 év 4 hónap börtönre ítélték, a Kúria pedig helybenhagyta az első és a másodfokon is kiszabott büntetést, tehát a pedofil igazgató helyettese jogerősen is kényszerítést követett el. Nyilatkozatában most mégis azt állította:

„Ártatlan vagyok! Egy meghurcolás áldozata!”

A kényszerítés és zsarolás miatt jogerősen elítélt férfi elmondta, hogy mélységesen elítéli a pedofíliát és sajnálja, ami történt.

Tanárként és tisztességes emberként is együtt érzek az áldozatokkal. A tizenkét oldalas, a közösségi oldalra is feltett nyilatkozatomban is megerősítem ezt, valamint azt is, a volt igazgatóm mellett egy másik nevelő is molesztált gyermekeket, őt személyesen én buktattam le, el is ítélték emiatt

– tette hozzá K. Endre, aki a jogerős bírói végzés ellenére cáfolta, hogy a hamis vallomást is ő írta a gyerekek helyett, vagy hogy erőszakkal, zsarolással akarta ezek aláírására kényszeríteni egy fiatalkorú neveltet.

Arra a kérdésre, hogy akkor ki írt, íratott ilyen vallomásokat, most nem szeretnék választ adni

– zárta rövidre a vád ezen részét K. Endre.

Végül közölte, nagyon sajnálja, hogy a személyét érintő kegyelmi döntés miatt a köztársasági elnöknek és a volt igazságügyi miniszter asszonynak is le kellett mondania. Az őt is érintő médiakampány hatására elgondolkodott azon, hogy visszaköltözik Erdélybe.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda