Hetvenhárom éves korában meghalt Szurdi Miklós színész-rendező – jelentette be a Facebookon Erdőkertes polgármestere, dr. Pásztor László.

Azt írta, nagyon megkedvelte Szurdit, mert

fiatalos gondolkodása és sajátos világlátása ösztönzően hatott a környezetére. Szurdi Miklós művész volt. Egy ember, akire számíthattam. Munkaerő, aki szívén viselte Erdőkertes kulturális életét. Egy hős, aki kitartóan viselte hosszantartó, komoly betegségét. Elment, és nagy űrt hagy maga után. Köszönjük Miklós, hogy nekünk is voltál!

Szurdi Miklós életrajza szerint a Színház- és Filmművészeti Főiskolán előbb színész, majd rendező szakos diplomát szerzett. Dolgozott filmgyári asszisztensként us, majd 1975–1979 között a kecskeméti Katona József Színház, majd 1979–1982 között a szolnoki Szigligeti Színház tagja volt, majd a Nemzeti Színháznál is dolgozott.

Rendezőként alkalmazta a Mafilm és a Magyar Televízió. 1990 óta a Veszprémi Petőfi Színház rendezője volt, majd igazgatta a székesfehérvári Vörösmarty Színházat is. Háromszor nősült: Gór Nagy Máriától, Appel Edittől és Xantus Barbarától is két-két gyermeke született. Szurdi Miklós színészként, rendezőként és íróként is dolgozott, hozzá kötődik például a Família Kft., az Angyalbőrben és a Linda is - írta meg a Telex.

Kiemelt fotó: MTI