A Verdi szakszervezet figyelmeztető sztrájkot hirdetett február 7-én és 8-án a Lufthansa földi kiszolgálását végzők körében. Emiatt a légitársaság csak a tervezett járatok 10-20 százalékát tudja útjára engedni szerdán.

Erre tekintettel a társaság törölte az összes Budapest, München és Frankfurt közötti járatát.

A Lufthansa arról tájékoztatott, hogy szerda hajnal 4-től csütörtök reggel 7 óra 10 percig jelentős hatással lesz a menetrendre a Frankfurt, München, Hamburg, Berlin valamint Düsseldorf repterein meghirdetett munkabeszüntetés – számol be róla az Economx.

A társaság az érintett utasokat e-mail-ben, illetve mobilapplikáción keresztül értesítette, akik ingyenes átfoglalhatnak, belföldi járatok esetében pedig vonatjegyre is beválthatják a társaság által ajánlott utalványt.

A törölt járatok utasait a Lufthansa arra kéri, hogy ne menjenek ki a repülőterekre, mivel még az ügyfélszolgálati pultok is üresek lesznek a sztrájk miatt.

A Verdi szakszervezet néhány nappal ezelőtt már lebénította a német légiközlekedés nagyrészét, akkor a magasabb órabérek követelése miatt nem vették fel a munkát. Ezúttal azonban az Eurowings stuttgarti és düsseldorfi járatait nem érinti a sztrájk.

A szakszervezet most azért döntött ismét a sztrájk mellett, mert a Lufthansa, továbbá a Lufthansa Technik, a Lufthansa Cargo, a Lufthansa Technik Logistik Services, a Lufthansa Engineering and Operational Services és a csoport más vállalatainál dolgozó mintegy 25 ezer földi alkalmazott kollektív tárgyalásokat folytat a munkavállalóval. Ugyanakkor az eddigi fordulók alkalmával a szakszervezet szerint nem kaptak elfogadható ajánlatot. A tárgyalásokat február 12-én folytatják.

Fotó: MTI