Megszületett a megállapodás az Újpest FC eladásáról Roderick Duchatelet és a klub leendő tulajdonosai között – írja a Nemzeti Sport a Duchatelet családhoz és a fociklubhoz közel álló forrásokra hivatkozva.

A sportnapilap szerint az Újpest belga tulaja és a vásárló jövő héten írhatja alá a szerződéseket, és a váltást napokon belül be is jelenthetik.

Legutóbb tavaly nyáron merült fel az Újpest tulajdonosváltása, akkor három érdeklődő tárgyalt Duchatelettel, eredménytelenül. A lap szerint a mostani kérő nem közülük való, hanem új jelentkező.

A Nemzeti Sport szerint a tulajdonosváltás egy hazai nagyvállalat háttértámogatásával valósulhat meg. Más források szerint a Mol állhat az ügylet mögött, ami azt jelenti, hogy az Újpestnek magyar tulaja lesz.

Az Újpest egyébként folytatta rossz szereplését a tavasz idény első mérkőzésén. A lila-fehérek 3-0-s vereséget szenvedtek az MTK-tól a Hungária kőrúton. A szurkolók a Megyeri úti klubháznál várták a csapatot és kisebbfajta lincshangulat alakult ki, amikor a játékosok leszálltak a buszról. A drukkerek Nebojsa Vignjevics távozását követelték és a hírek szerint az edző elmondta nekik, hogy felajánlja a lemondását Roderick Duchatelet-nek.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd