Már nem kell sokat várni a 13. havi és a februári nyugdíjra, ami szintén emelt összegű lesz, és ezzel egy újabb ígéretét tartja be a kormány.

Már nem kell sokat várniuk a nyugdíjasoknak a következő kifizetésükre. Válság ide vagy oda, a kormány semmilyen körülmények között nem akarta elengedni a 13. havi nyugdíjakat, illetve a nyugdíj-emeléseket. Erre külön erőforrást biztosítanak a költségvetésből, és ez a jövőben sem lesz másképp Magyarországon.

Varga Mihály pénzügyminiszter felhívta arra a figyelmet, hogy rövidesen érkezik a 13. havi nyugdíj, illetve a februári nyugdíj, így egyszerre nagyobb összeget kaphatnak az idős emberek.

A baloldal elvette, mi visszaadjuk: két hét múlva érkezik a 13. havi és a februári nyugdíj. Több mint 1000 milliárd forintot utalunk a költségvetésből.

A februári ellátással összesen a kormány összesen már 1041 milliárd forintot fordít a nyugdíjakra, ami jelentős összeg — írta meg a liner.hu.

A költségvetés biztosítja a 13. havi nyugdíjak kifizetéséhez szükséges 520,5 milliárd forintot, így a februári ellátással együtt összesen 1041 milliárd forintot fordítunk a nyugdíjakra.

A kormány döntésének köszönhetően a következő hónapban átlagosan 460 ezer forintot kapnak kézhez a nyugdíjasok. Ez a félmillió forinthoz közelítő összeg újabb fontos segítséget jelent, miközben 2010 óta közel több mint kétszeresére növelték a nyugdíjakat, addig a vásárlóerőt 20%-kal javították, ami ugyancsak jelentős különbség.

A nyugdíjasok februárban átlagosan 460 ezer forintot kapnak kézhez. A kormány 2010-ben azt az ígéretet tette, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét. Ezt be is tartottuk, hiszen a nyugdíjak összegét 2010 óta közel a több mint a kétszeresére emeltük, vásárlóerejüket pedig 20%-kal javítottuk. Tavaly 18,5%-kal emeltük a nyugdíjakat, idén további 6%-kal.

– tette hozzá.