Véget ért a hajsza, a rendőrök Szigetszentmiklóson, egy hétvégi házban elfogták M. Pétert, aki segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül távozott hétfő este az általa vezetett Mercedessel okozott újpesti halálos baleset helyszínéről – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Hétfő este összesen öt jármű ütközött össze Újpesten, a Rózsa utcában. A balesetben egy 45 éves férfi halt meg, aki 14 éves lányával ült a kocsijában, amelybe hátulról belerohant egy Mercedes, s ennek nyomán tört össze még két másik autó és egy busz is.

A Blikk beszámolója szerint a roncsba szorult apát a tűzoltók szabadították ki, de már nem lehetett rajta segíteni. A sokkos állapotban lévő lányát egy közeli bolt vásárlói húzták ki a kocsiból. Rajta kívül még egy másik sérültet is kórházba kellett vinniük a mentőknek.

A balesetet okozó Mercedes sofőrje vérző fejjel, gyalogosan menekült el a helyszínről, szemtanúk szerint kiabálva szállt ki a kocsiból, és ittasnak tűnt.

A rendőrség egy nappal később közzétette a 40 éves férfi nevét és arcképét, és komoly hajtóvadászatot indítottak a szökevény után. Az akció 48 órán belül sikerre vezetett, a BRFK csütörtökön kora este a közösségi oldalán közölte:

Véget ért a hajsza, a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály, a Bűnügyi Bevetési Osztály és a Célkörözési Osztály egységei Szigetszentmiklóson elfogták M. Pétert az újpesti halálos baleset helyszínéről elhajtó Mercedes vezetőjét.

Mint írták, előbb a Célkörözési Osztály egyik nyomozójának került a látókörébe M. Péter egyik barátja, majd egyéb nyomozati munka után egy szigetszentmiklósi hétvégi házban a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai fogták el a bujkáló férfit.

Elfogásakor M. Péternél rengeteg pénz volt, és jól láthatóak voltak a baleset okozta sérülései, hiszen az már a helyszínen kiderült, hogy ő is megsérült a balesetben.

A rendőri intézkedésnek egyébként nem állt ellen és együttműködő volt. Az elfogásáról egy videót is nyilvánosságra hoztak a BRFK Facebook-oldalán:

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság