2024.02.25., vasárnap - Géza
Budapest: 9o - 12o
Az ország 19 megyéjében

A legszebb karácsonyi vásárt idén is a Szent István Bazilika előtt tartják Európában

frisshirek.hu | 2023. december 09. - 08:00
A legszebb karácsonyi vásárt idén is a Szent István Bazilika előtt tartják Európában

Az árak ennek megfelelően magasak.

Negyedszer is elnyerte Európa legjobb karácsonyi vásárának címét az Advent Bazilika a European Best Destination utazási portál online szavazásán. A Szent István Bazilika előtti téren zajló vásár többek között London, Bécs és Prága rendezvényeit előzte meg a versenyen – írja a 24.hu.

A siker példa nélküli az európai karácsonyi vásárok történetében: soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést, amit az Advent Bazilika ráadásul a 2019-es első helyezés után 2021-óta folyamatosan kiérdemelt.

Idén a november 30-án induló, egészen december 7-ig tartó versenyen 20 európai város – Budapest mellett többek között London, Bécs, Brüsszel, Prága, Drezda, Madeira, Birmingham, Edinburgh és Poznan – ünnepi vására vett részt.

2023-ban – túlszárnyalva a már 2022-ben is kimagasló érdeklődés mellett zajló versenyt – rekordrészvételt hozott a szavazás: 168 ország utazója 592 992 szavazatot adott le kedvencére, és több mint 335 000 alkalommal osztotta meg szavazásának eredményét a közösségi oldalakon a verseny 7 napja alatt.

Az Advent Bazilikát 68 029 kedvelés, minden idők legtöbb szavazata repítette az európai mezőny első helyére. Idén 16 776-tal több szavazat érkezett a budapesti rendezvényre, mint 2022-ben. 

A frisshírek.hu is beszámolt korábban a belvárosi adventi vásárról, ahol valóban szép környezetben lehet nézelődni, enni és inni, de horror árakon. A vásár hemzseg a külföldiektől, a magyarok ugyanis nehezen engedhetik meg maguknak azokat a drága ételeket, amiket kínálnak. A Bazilika előtt idén még egy pohár meleg italhoz sem juthatunk hozzá ezer forint alatt.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán