Ez azonban aprópénz, ahhoz a büntetéshez képest, ami az ellenzéki pártokat fenyegeti: az adóhatóság további 1,4 milliárd forintos kampánytámogatást vizsgál, és annak eredményei alapján az ÁSZ dönthet az újabb büntetésről. Ha ezt is illegálisnak tartják, akkor összesen 3,2 milliárd forintra büntethetik az ellenzéki pártokat.

 „Ez a 43,5 milliós összeg első hallásra nem hangzik ugyan ijesztőnek, de ha ez alapján feltételezzük, hogy a vizsgálat végén a teljes összeget megpróbálják kifizettetni büntetésként, akkor a pártonként jutó durván félmilliárdos összeg már „nagyon nehezen lesz kezelhető” – mondta a 444-nek a momentumos Hajnal Miklós, aki szerint a Fidesz vélhetően már az EP-választások előtt meg akarja roppantani az ellenzéki pártok anyagi helyzetét.

Ungár Péter, az LMP társelnöke főleg azt kifogásolta, hogy a büntetés egyenlő mértékben oszlana meg az ellenzéki pártok között, noha az állami kampánypénzt sem egyenlő arányban osztották el. Az MSZP részéről annyit reagáltak, hogy nem volt rálátásuk a Mindenki Magyarország Mozgalom pénzügyeire, ahova a kifogásolt külföldi támogatások érkeztek, ők maguk minden vonatkozó jogszabályt betartottak.

Fotó: Facebook