Egyéniben Janicsek Zsanett, illetve Blázsovics Ádám, női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, férfi párosban Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyes párosban Bányik és Ács Krisztina vesz részt a világversenyen.

A szervezőktől kapott információk alapján 61 ország 214 teqballosa indul a magyar fejlesztésű sportág vb-jén, melyen megjelenik Ronaldinho, a világhírű brazil futballista is, aki a teqball egyik nagykövete.

A Nemzetközi Teqball Szövetség, a FITEQ Végrehajtó Bizottságának elnöke, Huszár Viktor lapunknak elárulta, hogy ez a világbajnokság több szempontból is különleges lesz.

Ez a nemzetközi esemény az eddigieket is meghaladja mind izgalmakban, mind látványban. Egyrészt ez az első Európán kívüli világbajnokság, másrészt pedig rekordszámú játékos és ország vesz részt ezen a vb-n, amelyre Ronaldinho is kilátogat. Célunk, hogy segítsük a teqball folyamatos fejlődését, mely egyre inkább ismert és elismert. A szakmai csúcs az olimpián való szereplés lenne, ezért azonban még nagyon sokat kell tennünk. Szeretnénk, ha a világ összes iskolájában úgy tekintenének erre a sportágra, mint a pingpongra, bár azt is tudjuk, hogy egy emberöltő kell ahhoz, hogy megvesse magvait egy sportág"

– mondta Huszár Viktor a frisshirek.hu-nak.