2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Szerdán kezdődik a teqball-világbajnokság Bangkokban

Todorovits Rea | 2023. november 28. - 16:00
Szerdán kezdődik a teqball-világbajnokság Bangkokban

A szerdától vasárnapig tartó teqball-világbajnokságon hét versenyző képviseli a magyar színeket Bangkokban.

Egyéniben Janicsek Zsanett, illetve Blázsovics Ádám, női párosban Péchy Petra és Vicsek Nóra, férfi párosban Bányik Csaba és Katz Balázs, míg vegyes párosban Bányik és Ács Krisztina vesz részt a világversenyen.

A szervezőktől kapott információk alapján 61 ország 214 teqballosa indul a magyar fejlesztésű sportág vb-jén, melyen megjelenik Ronaldinho, a világhírű brazil futballista is, aki a teqball egyik nagykövete.

A Nemzetközi Teqball Szövetség, a FITEQ Végrehajtó Bizottságának elnöke, Huszár Viktor lapunknak elárulta, hogy ez a világbajnokság több szempontból is különleges lesz.

Ez a nemzetközi esemény az eddigieket is meghaladja mind izgalmakban, mind látványban. Egyrészt ez az első Európán kívüli világbajnokság, másrészt pedig rekordszámú játékos és ország vesz részt ezen a vb-n, amelyre Ronaldinho is kilátogat. Célunk, hogy segítsük a teqball folyamatos fejlődését, mely egyre inkább ismert és elismert. A szakmai csúcs az olimpián való szereplés lenne, ezért azonban még nagyon sokat kell tennünk. Szeretnénk, ha a világ összes iskolájában úgy tekintenének erre a sportágra, mint a pingpongra, bár azt is tudjuk, hogy egy emberöltő kell ahhoz, hogy megvesse magvait egy sportág"

– mondta Huszár Viktor a frisshirek.hu-nak.