2024.02.22., csütörtök - Gerzson
Budapest: 3o - 6o
Az ország 19 megyéjében

Hiába a 382 milliónyi állami támogatás, penészes falakkal árulják a hévízi Aquamarin Hotelt.

Zimon András | 2023. november 27. - 16:00
Hiába a 382 milliónyi állami támogatás, penészes falakkal árulják a hévízi Aquamarin Hotelt.

A 382 milliónyi állami támogatás ellenére most penészes falakkal árusítják a becsődölt hévízi hotelt. 

Részben szétverve, penészes falakkal, beázva és bontott állapotban próbálja eladni a felszámoló 1,8 milliárd forintért a néhány évvel ezelőtt önkormányzati kézben még nyereséget termelő hévízi Hotel Aquamarint – írta meg a 24.hu.

A háromcsillagos szálloda eladásáról a helyi képviselő-testület 2019 februárjában döntött, nem sokkal azután, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Kisfaludy Programján keresztül 382 millió forint állami támogatást kaptak rá.

A támogatás a szállodát működtető cégnek járt, így az állami százmilliók továbbkerültek az új, a céget 2020 elején megvásárló tulajdonoshoz. Ahhoz az Éder Zoltánhoz, akinek a neve Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea XII. kerületi házvásárlásával kapcsolatban került be a hírekbe, kétszeresen is – az egyik luxusingatlannak korábban a tulajdonosai között bukkant fel, a másiknál beruházóként.

A szállodát 2020 márciusában a koronavírus-járvány miatt bezárták és elkezdték felújítani. A munka azonban félbeszakadt, az üzemeltető cég pedig felszámolás alá került. Első körben nem sikerült eladni, ami nem csoda, hiszen a hévízi vendégforgalmat jelentősen visszavetette az orosz turisták elmaradása. A 24.hu arra nem kapott egyértelmű választ az MTÜ-től, hogy az állam ezek után visszakapta-e a 382 millióját. 

Fotó: Facebook