Ha az elmúlt napok hidege nem lett volna elég, északias áramlással sarkvidéki eredetű légtömeg érkezik térségünkbe, így az eső mellett már havazásra is van esély a következő napokban, akár megmaradó hó is lehet kisebb körzetekben.

Szombaton változóan felhős időben lesz részünk, elszórtan kialakulhat vegyes csapadék, délnyugaton zivatar sem kizárt. Emiatt Baranya és Somogy vármegyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Késő délutántól a Miskolc-Szeged vonal széles sávjában havazás, hózápor várható. Az ország nyugati felén megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél, a várhatóan 70 kilométeres óránkénti sebességet is meghaladó széllökések miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyét színezték citromsárgára a térképen. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 7 fok között alakul, míg éjszakára -3 és +2 fok közé hűl le a levegő, de a szélvédettebb fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. Vasárnap viszont már napközben is csupán néhány fokkal emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, ráadásul a többször megnövekvő felhőzetből hózápor is lehet. Az OMSZ előrejelzése szerint a jövő hét első felében is marad a télies időjárás.

Fotó: Wolfy