A héten, mint ahogyan arról lapunk a frisshirek.hu is beszámolt, benyújtotta felmondását Vidnyánszky Attila a Magyar Nemzeti Múzeum igazgatója.

Az ügyvéd szerint Csák Jánosnak nem osztottak lapot ebben a teátrális ügyben.

Hétfőn a Nemzeti Színház azt közölte, hogy lemondott Vidnyánszky Attila vezérigazgató, miután pénteken a Rómeó és Júlia előadása közben súlyos balesetet szenvedett két színész. Magyar György a Klubrádióban azt mondta, a döntés indokoltnak tűnik, de rendkívül teátrális, Vidnyánszky jogviszonya ugyanis speciális.

Az ügyvéd emlékeztetett rá, a Nemzeti Színházat egy gazdasági társaság, hivatalos nevén a Nemzeti Színház Nonprofit Zrt. üzemelteti, amelynek egyetlen részvényese a Kulturális és Innovációs Minisztérium. Vidnyánszky részvényesi határozat alapján tölti be vezérigazgatói tisztségét, megbízással, megbízási jogviszonyban vagy munkaszerződéssel munkaviszonyban (tehát nem közalkalmazotti jogviszonyban).

Magyar György azt mondta, erre a jogviszonyra más szabályok vonatkoznak.

Itt nem ismerünk olyat, hogy lemondás. Csak felmondás van, így Csák miniszter úrnak nem osztottak lapot ebben a jogyviszonyban.

Az ügyvéd azt kevéssé tartja valószínűnek, hogy Vidnyánszky ne lenne tisztában azzal, ő dönthet arról, hogy egyoldalú jognyilatkozattal megszünteti, felmondja ezt a jogviszonyt. Ebbe kinevezőjének semmilyen beleszólása nincs.

Magyar György hangsúlyozta, lehetnek olyan körülmények, amelyek a nyilvánosság előtt nem ismertek, de a rendelkezésre álló információk alapján a jogviszony megszüntetése így működik, - adta hírül a 24.hu.