Az Izraeli Védelmi Erők szerint a csapatok ma elfoglalták a Hamász kulcsfontosságú előőrseit Gázában, és közben mintegy 150 terroristát öltek meg.

Azt írja, hogy a Bader-állomáson végrehajtott razzia során a csapatok megsemmisítették a katonai parancsnokságokat és a rakétakilövő helyeket.
Az IDF külön is elmondja, hogy a 401. dandár elfoglalt egy másik Hamász-állást a térségben, és megsemmisített egy fegyvergyártó üzemet, rakétakilövő állásokat és alagutakat, - irta meg a Times of Israel.

Egy másik rajtaütés során az IDF szerint a dandár a Hamasz fegyvereseivel harcolt a Gáza város partján fekvő Blue Beach Resortban. Azt állítják, hogy körülbelül 30 terrorista tartózkodott a szállodában, és páncéltörő rakétákkal lőtték ki a csapatokat.

Miután elfogták, kiderült, hogy a terroristák a szállodai szobákat menedékként használták, illetve föld feletti és föld alatti támadások tervezésére használták

– közölte az IDF.

Az IDF azt állítja, hogy összesen mintegy 150 Hamász-alkalmazottat öltek meg az erők az Al-Shati térségében vívott harcok során.
A hadsereg nem közöl pontos információkat az izraeli csapatok lehetséges áldozatairól.

Kiemelt fotó: Times of Israel/Izraeli Védelmi Erők