Aleksandar Vučić szerb elnök közölte, elfogadta a közlekedési balesetben elhunyt gyerekek szüleit tömörítő egyesület kezdeményezését, amellyel a büntetőtörvénykönyv módosítását kérik.

A jogszabály módosításával a közlekedésbiztonság ellen elkövetett olyan cselekményért, melynek következtében gyermek, vagy egynél több személy hal meg, az eddigi 12 helyett 20 év börtönbüntetés lenne kiszabható.

Vučić miután az egyesület képviselőivel tárgyalt, közölte, segíteni fog azoknak a szülőknek, akik a megbeszélésre különböző, a közlekedés biztonságát érintő javaslattal érkeztek és azt fogja kérni az új parlamenti többségtől, hogy teljesítse ezeket a kéréseket.

A tragédiák következményeinek enyhítésére az elhunyt gyerekek szülei azt is kezdeményezték, hogy az egészségügyi ellátórendszeren belül szervezzék meg az állandó pszichológiai segélyszolgálatot.

Vučić külön hangsúlyozta, a jogalkotóktól követelni fogja, hogy

a jogosítványt végleg vonják be azoktól a sofőröktől, akik olyan balesetet okoznak, amelynek következményeképp gyermek sérül, vagy hal meg.

A szerb elnök emlékeztetett, hogy az idén ősszel elfogadott közlekedésbiztonsági stratégiában előirányozták, hogy 2030-ig nullára kell csökkenteni azoknak a közlekedési baleseteknek a számát, amelyek elszenvedői gyerekek, - adta hírül a Szabad Magyar Szó

Kiemelt fotó: Facebook