Nem kell sokat utaznunk ahhoz, hogy megtaláljuk Európa legolcsóbb karácsonyi forgatagát, ugyanis Nagyszeben kell csak eljutnunk érte.
Néhány nap múlva az erdélyi Nagyszeben (Sibiu) ad otthont a Vásár Nagyszebenben elnevezésű, meghitt karácsonyi forgatagnak.

A Târgul de craciun din Sibiu néven is ismert apró karácsonyi piacot a pénzügyekkel foglalkozó brit Eurochange Európa legolcsóbbjának nevezte.
A cég utánajárt, hogy melyek az ár-érték arányban legjobb ünnepi úti célok. A szakemberek olyan tényezőket vizsgáltak, mint a helyi valutaárfolyam, a szálloda- és repülőjegyárak, valamint az ételek és italok árai.

Az elemzés kiemeli még a wroclawi ünnepi piacot, valamint a tallinni vásárt, melyek szintén igen barátságos árakkal dolgoznak.
A nagyszebeni átlagos szállodai költségek fejenként és éjszakánként kevesebb mint húsz fontba (8700 forintba) kerülnek (egy négycsillagos szállodában hetvenhét fonttal, azaz 33 ezer forinttal kell számolni), az ételek és italok pedig nagyon kedvező áron kaphatók – egy forralt bor például kevesebb mint két font (870 forint).

Az óváros szívében, a Piața Maréban megrendezendő, karácsonyi meséket idéző vásáron a látogatók kézzel készített ajándékokból válogathatnak és helyi finomságokat, például cozonacot (román panettone) és kürtős kalácsot kóstolhatnak.

A kis adventi piacon korcsolyapálya és óriáskerék is lesz. A hangulatos tér történelmi épületeire ünnepi fényeket is kivetítenek majd, a legkisebbek pedig a Mikulás műhelyében találkozhatnak a Télapóval.

A karácsonyi vásár 2023. november 17-től 2024. január 2-ig tart nyitva, - tudta meg a Roadster.

Kiemelt fotók: The Sun/Getty Images