A Lidl az elmúlt nyolc évben ingyenesen támogatta hazánkat az elektromos autók használatában - olvasható a napi.hu hasábjain.
Az első elektromosautó-töltőket 2016-ban telepítették, első körben csupán pár áruház parkolójába. Az ingyenességük miatt azonnal az elektromos autó használó taxisok célpontjává vált, elvéve a vásárlók lehetőségét, ezt a Lidl úgy próbálta meg kivédeni, hogy az oszlopokon jelezték, csak a vásárlók használhatják a lehetőséget az üzlet nyitvatartási idejében.


Négy évvel később az üzlethálózat országosan is kiterjesztette a lehetőséget, így ma már 115 áruház parkolójában vehetik igénybe ezt az autósok, 208 töltőoszloppal és 183 csatlakozóponttal.


Így hetente átlagosan 4500 töltést biztosított ingyenesen a Lidl, hozzájárulva a környezetbarát közlekedéshez.
A törzsvásárlók jelen pillanatban még reménykednek abban, hogy a vásárlásuk után a töltés továbbra is ingyenessé válik vagy legalább kedvezményesen igénybe vehetik azt, erre azonban jelen pillanatban nem kaptunk információt.
Magyarországon túl már Szlovákiában, Franciaországban. Németországban, Csehországban és Ausztriában is fizetni kell a Lidl eddig ingyenes töltéséért.

A villanyautosok.hu információi szerint júliusban ennyit kellett fizetnünk egy- egy töltésért azoknak, akik elekrtomos autót használnak: