Kövér László a Kommunizmus újratöltve – A marxizmus visszanyugatosodása című beszélgetésen vett részt a Tranzit Fesztiválon, az egy bohózatba illő szavait az MTI örökítette meg az utókornak és az összeesküvés-elméletek kedvelőinek. Kövér a következő gondolait osztotta meg a nyilvánossággal a kommunizmussal kapcsolatban: "Meglepetés, hogy újjáéled a marxizmus nyugaton? Sokaknak az lehet, de az egész eszmerendszer onnan ered.Mit próbálnak a nyugati államok mostanában ezen eszmék mentén építeni? Egy új világot. Mi ugyanaz mindig? A módszer és vele együtt az én felsőbbrendűsége. Milyen hasonlóságot mutat az ifjú liberális vezetők hozzáállása az egykori magyar kommunista vezetőkével? Vérfagyasztó hasonlóságot. Mitől kell leginkább megóvni a fiatalokat? Az új szélsőbalos eszmék csapdájától. Miben öltenek testet ezek a csapdák? A genderizmusban és a woke-ban."

Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója is beszélt a kommunizmusról. Szerinte a BLM- vagy az LMBTQ-mozgalmak ugyanolyan agresszívak, mint a cancel culture, minden eszközt fel kell használni az újra terjedő kommunizmus ellen. 

Schmidt Mária úgy fogalmazott: ma Isten nélküli tökéletes társadalmak épülnek, a világ a totális diktatúra felé halad, ahol mindent lát, mindent ellenőriz egy nagyon szűk kör.

Ezen mondatok után nézzünk egy kis Kövér-életrajzot: Kövér László 1959-ben született, Pápán. Apja asztalos volt és a Szociáldemokrata Párt, majd az MSZMP tagja. Nagyszülei szociáldemokraták voltak, akik a tanácsköztársaságban is részt vettek, Kövér az érettségi után az ELTE Állam- és Jogtudományi karán diplomázott, ami akkoriban nem állt nyitva bárki előtt. Diploma után az MSZMP KB Társadalomtudományi Intézet Ifjúságkutató csoportjának tudományos segédmunkatársa lett, majd rögtön az állampárt szolgálatába állt. 1988-ban a MISZOT, (Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa) az akkori ifjúsági szervezeteket egy ernyőszervezet alá terelte, köztük a legnagyobb és legjelentősebb KISZ-t is. Ennek a szervezetnek lett az egyik alelnöke Kövér László, Langmár Ferenc és Gyurcsány Ferenc. Kövér 1987-től az MTA-Soros Alapítvány ösztöndíjasaként a közép-európai társadalmi mozgalmak témájában végzett kutatómunkát - majd lett a Fidesz alapító tagja és az egyes számú párttagkönyv büszke birtokosa. Hát ennyit erről.