2024.02.25., vasárnap - Géza
Budapest: 9o - 10o
Az ország 19 megyéjében

Hiénák csapnak le a turistákra - VIDEÓ

BFM | 2023. augusztus 25. - 07:30
Hiénák csapnak le a turistákra - VIDEÓ

Cégjelzés nélküli taxisok "vadásznak" a budapesti atlétikai világbajnokság külföldi szurkolóira a Nemzeti Atlétikai Központ melletti benzinkútnál, hogy csillagászati összegekért vigyék a szállodájukba őket - figyelmeztettek a sportesemény szervezői, akik azonnali intézkedést kértek a hatóságoktól. De nem csak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai figyelnek oda, hogy a szabályokat betartsák, a rendőrség, és a Közlekedési Hatóság is fokozott ellenőrzést tart. 

Három nap alatt összesen 234 taxist ellenőriztek a Nemzeti Atlétikai Központ környékén a rendőrség, a kormányhivatal és az illetékes hatóságok.

Az augusztus 21-őtl kezdődött ellenőrzéseket azután hajtották végre, hogy kiderült, rátelepedtek az atlétikai vébére a taxis hiénák, akik 100 ezer forintos fuvart kínálgattak az embereknek

- írta meg az Rtl Klub.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint fix tarifa alkalmazása és más szabálytalanságok miatt kilenc taxiengedélyt visszavontak, túlszámlázás miatt három, míg nyugtaadási kötelezettség elmulasztása miatt két eljárás indult. Egy sofőr ellen csalás miatt indítottak eljárást mert a gyanú szerint úgy állította át a taxiórát, hogy az magasabb összeget mutasson.

Volt olyan taxis, aki a 440 forintos kilométerdíj helyett 2500 forintot számolt fel kilométerenként – derült ki a rendőrség YouTube-oldalán közzétett videóból.

Fotó: Különböző vállakozásokhoz tartozó taxik várakoznak utasokra a Keleti pályaudvar Kerepesi út felőli parkolójában.
MTVA/Bizományosi: Róka László