Keresztény Zoltán egy embermagasságú páncélszekrényt vitt és állított fel a járdára csütörtökön reggel Mészáros Lőrinc budapesti, XII. kerületi luxusvillája elé. A tároló alkalmatosság ajtajára a következő feliratot festette piros-fehér-zöld betűkkel:

"Adjátok vissza, amit elvettetek tőlünk! A magyarok"

A tiltakozó az a Keresztény Zoltán jogász-aktivista, aki a nyár eleje óta már több tiltakozó akciót is szervezett. Legújabb figyelemfelkeltő megmozdulásával Orbán Viktor azon kérdésére reagált, amit a magyar miniszterelnök nemrég Brüsszelben tett fel, ahol azt kérdezve, hogy hol van a magyarok uniós pénze. 

"Nos, kedves miniszterelnök elvtárs ott van a magyarok uniós pénze, bent abban a luxusvillában, az óriási páncélszekrényben és az onnan felügyelt bankszámlákon." - válaszolt Orbánnak Keresztény a Facebook-posztjában, melyben rögtön meg is magyarázta a csütörtöki akció jelentését:

"Ezért mi is vittünk oda egy páncélszekrényt, amibe kérjük vissza, a magyaroknak járó, igazságtalanul elvett uniós milliárdokat. Kérjük vissza, mert szükségünk van rá: kell kórházra, iskolára, vasútra, rezsire és a fiatalok jövőjére." Majd úgy folytatja, hogy: "nem keresztényi cselekedet elvenni a másét. De ha már így történt, az igazán keresztényi dolog az lenne, ha most – a gazdasági válságban – szépen visszaadnák nekünk, hogy mi is saját lábra tudjunk állni."

Keresztény történelmi narratívát is rendelt a páncélszekrény-szimbólum mellé: 

"1990 után már volt egy a magyarok érdekével ellentétes vagyon-újraelosztás a volt állampárt, az MSZMP politikai örökösei javára. A 2010 utáni vagyonfelosztás, ha lehet, még igazságtalanabbul történik a jelenlegi állampárt, a FIDESZ holdudvara számára. Ez az igazságtalan pénzelvonás - már-már a szovjet hadseregre jellemző zabrálás -, a magyar társadalommal szemben mostanra egy kisebb trianoni tragédiával ér fel."A végére pedig igazi fideszes elköszönést választott:

"Ezért, kedves miniszterelnök elvtárs, céges nevén. Mészáros Lőrinc: Adjátok vissza a pénzhegyeinket!"

Keresztény Zoltánt nemrég ismerhette meg a hazai közvélemény. Idén nyáron Csákberényben katonai emlékművet avattak, majd fekete fóliával fedték le azt és egy lyukas 56-os magyar zászlót tettek rá. Keresztény és társa ezután több politikai akciót is végrehajtott, például  gyerekkoporsót vittek Orbán Viktor felcsúti háza elé, majd később Nógrádi György ügynökmúltját is firtatták. 

Keresztény Zoltánnal már a frisshirek.hu is készített interjút, amit itt olvashatnak. 

Fotó: Facebook