Németország csökkenti a nemek megváltoztatásával járó bürokráciát, miután a kabinet szerdán jóváhagyta a szabályok reformját célzó törvénytervezetet, amelyet az LMBTQ jogokért küzdők üdvözöltek, de a konzervatív ellenzék, ahogyan az várható volt, bírálta.


A német balközép koalíció a jelenlegi rendszer megreformálását tervezi, amely az 1980-as transzszexuális törvényen alapul. A reformálandó törvény még orvosi vizsgálatoknak, költséges és hosszadalmas bírósági és bürokratikus eljárásoknak vetette alá azt, aki a nemének megváltoztatását szerette volna kérni
A parlament elé terjesztett új törvényjavaslat értelmében a transznemű, interszexuális és nem bináris személyek a jövőben egyszerűen a helyi anyakönyvi hivatal felkeresésével módosíthatják adataikat és válhatnának férfiből nővé vagy éppen fordítva.


Az új jogszabály szerint nincs általános korhatár, bár a 14 év alatti gyermekek esetében szülőnek vagy gyámnak kell benyújtania a kérelmet.

Az érintetteket több mint 40 évig diszkriminálta a transzszexuális törvény. Végre véget vetünk ennek

- mondta Lisa Paus családminiszter.


Marco Buschmann igazságügyi miniszter bízik abban, hogy a parlament elfogadja a reformot.
Elmondta, hogy a jogszabály nem érinti a vállalkozások házirendjét, és eloszlatja a kritikusok aggályait, miszerint a megreformált szabályok megkönnyíthetik a férfiak számára a csak nők számára fenntartott terek elérését, bár ebben az esetben ezt a kijelentést még nem tudjuk értelmezni.


A javaslat arra is kitért, hogy a nemváltoztatást alaposan meg kell gondolni, mert az első változtatás után egy évig tilos, azaz nem lehet visszakozni és ismét változtatni azon.


Egyrészt a transzneműek természetesen tiszteletet érdemeltek... de másrészt meg kell engedniük mindazt, amit maguknak is. Ha egy nő, női öltözékben érzi jól magát, ne ő legyen a kisebbség vagy az, aki emiatt rosszul érzi magát.

- mondta Guenter Krings, a konzervatív CDU tagja, aki a párt nevében beszélt az igazságügyi politikáról.
Krings azt is bírálta a reformban, hogy nem követeli meg a gyerekektől, hogy konzultáljanak felnőttekkel a nevük és nemük megváltoztatása előtt.
A nemek megváltoztatásával kapcsolatos orvosi eljárások nem tartoznak a jogszabályok hatálya alá, és a jelenlegi orvosi etikai kódex szerint lesznek szabályozva.


Hazánkban csak nemek vannak, átjárhatóság nincs


„Az apa férfi, az anya nő” szlogennel tarkított Magyarország határain belül szigorú törvények vannak életben. Sem a melegek házassága nem engedélyezett, mint ahogyan az sincs megengedve, hogy ezek a párok gyermeket fogadjanak örökbe.


A kormány más módon támogatja és segíti a melegközösséget


A kormány segítő szándékát és támogatását mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az immár kormányközeli oktatási intézmény, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (MCC) többségi tulajdonában lévő Libri könyvesboltokban befóliázták azokat a könyveket, melyek tartalma LMBTQ tartalmakat sejtet.
Ezzel hozzájárultak ahhoz, hogy azok, akiknek eddig az ilyen tartalmak keresése problémát jelentett, esetleg az eladótól kérdezni sem mertek, immár fenntartások nélkül megtalálják az ilyen jellegű könyveket, a fóliázott kiadványok között.  

Lakatos Márk nem oly rég kritikát fogalmazott meg Semjén Zsolt kinyilatkoztatásával kapcsolatban, melyben a kormányfő-helyettes kijelentette, hogy a megvalósult homoszexualitás bűn. Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség, divat-, jelmez- és látványtervező, influenszer exkluzív interjúját lapunk, a frisshirek.hu hasábjain visszaolvashatja.