A felcsúti Panchó Arénában adott interjút Orbán Viktor a puskasakademia.hu-nak, ahol azzal kezdi mondandóját, hogy 

a futball olyan, mint az élet.

A közösségi oldalra szánt videó a puskasakademia.hu-nak adott interjúból kivágott részlet, ahol a miniszterelnök többek között a Fradi eredményéről is beszélt. 

A lelátón készült interjúban Orbán elmondta, hogy a futballakadémiákhoz 14 éves korába kerül a gyerek, de idézve a futball-szakirodalmat ennél hamarabb kialakulnak olyan képességek, amelyek később nehezen alakíthatóak. Kiemelte, hogy a mamahotel, a szeretgetés, a technikai eszközök, és a modern világ velejárója a mai tizenéves koruk elején járó fiatalokat megakadályozza abban, hogy a középiskola elejére „komoly emberekké" váljanak.

A miniszterelnök arról beszélt, hogy az ő generációja még kint töltötte a szabadidejét; futott, árkot ugrott, fára mászott és olyan döntési helyzetekbe került, ami miatt nem kellett ezzel a kulturális problémával megküzdeni.

Orbán beszélt az interjúban a Ferencváros kudarcáról is, kiemelve, hogy semmi sem mutatott arra, hogy be fog következni a vereség. Hiszen ha a futball olyan mint az élet, akkor történnek váratlan dolgok.

A rossz tavaszi szezon nem magyarázza a feröeri Kí Klasvik elleni vereséget.

Szerinte a magyar futballra nézve azt a következtetést kell levonni: nem jó dolog, hogy Magyarországnak csak egy nemzetközileg komolyan jegyzett csapata van. Hiszen ha csak egy van, akkor annak az egynek a bukására mindig figyelni fognak. A Fradi kudarca arra világít rá, hogy nem lehet csak egy Fradi.

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala